Doornbos over zware race in Miami: 'Verstappen verloor 3 kilo tijdens de race' Formule 1
Formule 1

Doornbos over zware race in Miami: 'Verstappen verloor 3 kilo tijdens de race'

Doornbos over zware race in Miami: 'Verstappen verloor 3 kilo tijdens de race'

Max Verstappen kwam na zijn overwinning in de Grand Prix van Miami uitgeput uit zijn auto. De Nederlander was zichtbaar aangeslagen, zocht meteen iets te drinken en had zelfs geen energie om uitbundig te juichen. Robert Doornbos zegt bij Race Cafe wel te weten waardoor dat komt.

Toen Verstappen met zijn team de overwinning vierde grapte hij over de radio dat hij wel wat te drinken kon gebruiken. De race was enorm zwaar voor de coureurs aangezien het in Miami enorm heet was met zo'n 33 graden en een luchvochtigheid van zo'n 70 procent. Kevin Magnussen noemde de race zelfs 'de zwaarste van mijn carrière.'

Drinksysteem te zwaar voor Red Bull

Doornbos zegt na de race aan tafel bij Race Cafe op Ziggo Sport wel te weten waarom Verstappen zo naar wat te drinken snakte. 'In de auto een drinksysteem inbouwen, daar wordt tegenwoordig over nagedacht door de engineers, want dat is weer een extra kilo ballast', zo zegt Doornbos.

Volgens de oud-coureur zou het goed kunnen dat Red Bull Racing er bewust voor gekozen heeft Verstappen geen drinkfles mee te geven. 'Het zou mij niet verbazen dat Red Bull heeft besloten dat niet te doen.'

De extreme weersomstandigheden in Miami zorgen er voor dat de coureurs meerdere liters vocht verliezen tijdens een race. 'Ik denk dat je wel drie liter water verliest en maar een halve liter bij je hebt? Of hoeveel hebben ze bij zich?', zo vraagt Kamphues zich af. 'Een liter', zo antwoordt Doornbos. 'Anderhalf maximaal', zo vult Olav Mol hem aan.

Zelfs mét drinken aan boord, kunnen de coureurs hun vochtverlies niet compenseren. De Formule1-teams laten de extra kilo expres weg om zo drie honderdsten per ronde te winnen. De coureurs zijn zodoende de pineut maar die kilo minder kan nou net die drie extra honderdsten zijn die je in de kwalificatie of de race nodig hebt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws