Verstappen verkiest geen historische wereldkampioen boven Hamilton Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen verkiest geen historische wereldkampioen boven Hamilton

Verstappen verkiest geen historische wereldkampioen boven Hamilton

Max Verstappen heeft geen historische Formule 1-coureur die hij graag uit zou willen dagen. De Nederlander neemt het in de titelstrijd van 2021 op tegen zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton, en is daar best tevreden mee. De Brit vormt een waardige tegenstander en Verstappen weigert dan ook een oud coureur te kiezen als hem dat gevraagd wordt.

'Ik vind het moeilijk te bepalen', zo steekt de Limburger van wal in een interview ter viering van de samenwerking met Honda. 'Er zijn immers zeer veel goede coureurs die rondrijden op het circuit, ook uit het verleden', voegt hij daaraan toe. Niemand dus die er écht uitspringt en die voor Verstappen extra waarde zou geven aan het behalen van een wereldtitel.

Verstappen vs. Hamilton

De Red Bull Racing-rijder kan in 2021 het voor het eerst écht uitvechten met iemand om de wereldtitel. Voor de 24-jarige is zijn eerste grote concurrent Hamilton, die heel erg veel ervaring heeft en al jaren meedraait bij Mercedes. 'Eigenlijk ben ik best tevreden met de situatie waarin ik mij momenteel bevind. Coureurs uit het verleden hadden in hun eigen tijdperk natuurlijk hun eigen gevechten.'

'Ik heb er best vrede mee om dat zo te laten. Laat mij maar racen met degene tegen wie ik het momenteel opneem', concludeert hij. De woorden van Verstappen zitten min of meer op één lijn met wat hij doorgaans aangeeft. Vaak stelt hij zich namelijk onverschillig op richting zijn tegenstanders. Zijn motto luidt in dat soort antwoorden als volgt: 'Het maakt mij niet uit tegen wie ik het opneem, het gaat om mijzelf.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws