Horner sluit Verstappen niet uit van de zege: 'Hij heeft het al eens eerder voor elkaar gekregen' Formule 1
Formule 1

Horner sluit Verstappen niet uit van de zege: 'Hij heeft het al eens eerder voor elkaar gekregen'

Horner sluit Verstappen niet uit van de zege: 'Hij heeft het al eens eerder voor elkaar gekregen'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner verwacht dat Max Verstappen op de racedag nog wel iets uit de hoge hoed kan toveren. De Nederlander moet de Grand Prix van Miami vanaf P9 aanvangen nadat de rode vlag voor de crash van Charles Leclerc roet in het eten gooide. De kwalificatie werd niet meer hervat, en dus kon Verstappen geen poging meer doen om de poleposition bij Sergio Pérez weg te halen.

Waar Verstappen zijn eerste run afbrak en het later opnieuw wilde proberen, had Pérez al een rondje voor de tijdentabel geklokt. De Mexicaan pakte de snelste tijd en niemand kon dat meer van hem afpakken, aangezien de rode vlag Q3 beëindigde. Leclerc was gecrasht bij het aanzetten van zijn snelle ronde en toen was het gedaan. Verstappen zal starten vanaf P9, en daar baalt Horner toch wel een beetje van. 'Dat is het cruciale van je eerste ronde neerzetten. Voor Checo was het een heel goede eerste run, dus ik ben heel blij voor hem. Teleurstellend dat we niet beide auto’s daar vooraan hebben', vertelt Horner bij Sky Sports.

'Het is fantastisch voor Checo. Je moet leveren wanneer het telt en dat deed hij. Hij heeft pole en het is jammer voor Max dat hij geen kans kreeg voor die tweede run, maar de schade was al geleden in de eerste run. Dus hij heeft wat werk te verrichten in de race en ik kijk uit naar een interessante race', laat de Red Bull-teambaas weten bij Viaplay. De tweevoudig wereldkampioen staat een inhaalrace te wachten, maar daar maakt Horner zich geen zorgen om. 'Alles is mogelijk, Max heeft het eerder al eens voor elkaar gekregen.'

Verstappen heeft wat werk te verrichten: 'Er kan nog van alles gebeuren'

Doordat de laatste sessie zo chaotisch verliep, is de startopstelling ook iets anders dan normaal. Daardoor denkt Horner dat de race wel eens heel interessant kan gaan worden. 'Max weet dat je andere teams niet moet uitsluiten, zoals Ferrari. Het wordt een interessante race, ook met Fernando vooraan', vermoedt Horner. 'Alle circuits tellen en het zijn dezelfde punten voor allebei. Het is een geweldige kans voor Checo, maar er kan nog van alles gebeuren, zoals met het weer. Dus het zal een interessante race worden', aldus de Red Bull-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws