Verstappen voelt zich niet geassisteerd door foutgevoelig Ferrari: 'Dat doet niemand bewust' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen voelt zich niet geassisteerd door foutgevoelig Ferrari: 'Dat doet niemand bewust'

Verstappen voelt zich niet geassisteerd door foutgevoelig Ferrari: 'Dat doet niemand bewust'

Max Verstappens leiding in de titelstrijd is na de Grand Prix van Hongarije gegroeid tot tachtig punten. Titelconcurrent Charles Leclerc werd op de Hungaroring zesde, en dat was deels Ferrari te verwijten. De diverse fouten van de Italiaanse renstal, veelal op strategisch gebied, hebben het team veel punten gekost, en daarmee indirect Verstappen aan een flinke voorsprong geholpen. Ziet hij het ook zo? F1Maximaal.nl vroeg het hem.

'Ik denk dat iedereen altijd zijn of haar best doet, en soms gaat het wat lastiger', zo reageert de Nederlander op de vraag tijdens de persconferentie op de Hungaroring. 'Ik vind het lastig om op die vraag te reageren, want niemand maakt bewust fouten en je wil er natuurlijk het liefst alles uithalen', voegt hij daaraan toe. Hij valt Ferrari in zijn antwoord dus zeker niet af.

Verstappen relativeert

Dat het niet altijd zo loopt als het moet, dat weet Verstappen maar al te goed. Hij draait al jaren mee in de sport en hoe goed een team zich ook voorbereid op een weekend, er zijn altijd variabelen die vooraf niet vast te stellen zijn. Verstappen begrijpt dan ook dat Ferrari elk weekend weer een poging doet om Red Bull te verschalken: 'Voor mij geldt datzelfde. Ik probeer er altijd alles uit te halen, en ik weet dat het team er net zo instaat. Sommige weekenden lukt dat, sommige weekenden niet.'

'Wij hebben wegens technische problemen ook hier en daar punten laten liggen. Ik vind het lastig om te bepalen of Ferrari mij met hun problemen geholpen heeft, of niet, want uiteindelijk moet je als coureur en als team gewoon presteren', concludeert hij. Ferrari's tegenvallers en ongeluk, veelal op strategisch gebied, ziet hij dus niet als een voordeel voor zichzelf, maar vooral als pech voor het team zelf. Ongeacht het perspectief van de Limburger op de zaak heeft hij met ingang van de zomerstop figuurlijk al één hand op de wereldbeker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws