Verstappen: 'Wat is momentum? Als je lui bent en je niet goed voorbereidt, ben je het kwijt' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen: 'Wat is momentum? Als je lui bent en je niet goed voorbereidt, ben je het kwijt'

Verstappen: 'Wat is momentum? Als je lui bent en je niet goed voorbereidt, ben je het kwijt'

Max Verstappen waakt voor gemakzucht in de slotfase van het 2021-seizoen. De Red Bull Racing-coureur heeft nog vijf races te gaan op weg naar het wereldkampioenschap en begrijpt dat hij niet achterover kan leunen. Als Red Bull en motorleverancier Honda hem aankomend weekend het juiste materiaal geven, is Verstappen er van overtuigd dat hij de Grand Prix van Mexico kan laten slagen.

'Het is altijd leuk om hier te komen. De atmosfeer is goed, het is een mooie locatie en de fans zijn knettergek, op een goede manier dan', zo opent de Nederlander in gesprek met Formula 1. Eerder gaf hij al aan dat de Grand Prix van Mexico hem op een bepaalde manier doet denken aan de Grand Prix van Nederland. Op Circuit Zandvoort was het een waar gekkenhuis en precies diezelfde ambiance verwacht hij te ervaren nabij Mexico-Stad.

Verstappen wil blijven voorbereiden

Interviewer Lawrence Barretto vraagt de Limburger vervolgens naar wat hij van het weekend verwacht. Op papier zou de overwinning naar Red Bull moeten gaan, maar in het onzekere 2021-seizoen kan alles gebeuren. 'Het is dit jaar wat op en neer gegaan wat momentum betreft. Ik geloof daar eigenlijk niet zo in. Het gaat erom dat je elk weekend optimaliseert', benadrukt Verstappen.

'Het gaat om de details. Wat is momentum? Als je lui bent en je niet goed voorbereidt, ben je het kwijt', voegt hij daar nuchter aan toe. Het is dus zaak dat zijn Oostenrijkse renstal samen met hem zorgt dat de voorbereidingen op de Grands Prix optimaal verlopen. Houden ze dit vol dan ziet de WK-leider geen reden om de titel van 2021 uit handen te geven.

Dat begint natuurlijk op Autódromo Hermanos Rodríguez al. 'We moeten dan ook een zo goed mogelijke auto op het circuit zetten, in combinatie met het motorische pakket. Ik ben er dan van overtuigd dat we goed werk kunnen leveren', concludeert Verstappen. Uiteraard blijft hij alsof onderhevig aan het materiaal dat hem geleverd wordt door zijn team, maar als dat goed blijft zitten, maakt Verstappen zich verder nergens zorgen over.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws