Hamilton begrijpt scheldende Verstappen: 'Heeft in geen jaren een titel gewonnen' Formule 1
Formule 1

Hamilton begrijpt scheldende Verstappen: 'Heeft in geen jaren een titel gewonnen'

Hamilton begrijpt scheldende Verstappen: 'Heeft in geen jaren een titel gewonnen'

Lewis Hamilton is niet te spreken over het boordradio-gedrag van Max Verstappen. De Nederlander noemde hem in Amerika nog een 'stupid idiot' nadat Hamilton een snelle ronde van hem onderbrak in de vrije training. Dat soort taal hoort op het circuit niet thuis, geeft de Mercedes-coureur aan, hoewel hij wel snapt waarom Verstappen af en toe emotioneler uit de hoek komt dan hijzelf.

Hamilton draait al een tijdje mee in de F1 en heeft in die periode geleerd dat het belangrijkste is dat er respect heerst tussen de coureurs. In boordradio's zoals die van de vrije training in Amerika kan hij dat respect niet terugvinden, meldt hij bij Motorsport.com. 'Als ik erover nadenk en hoor wat er uit de monden van de coureurs komt, denk ik altijd aan dat er ook kinderen aan het kijken zijn. Zij kijken tegen ons op en putten inspiratie uit ons.'

'Er wordt veel gezegd dat voor jonge kinderen zeker niet goed is om te horen. Ik probeer gewoon positief en kalm te blijven, en mij respectvol op te stellen tegenover de coureurs waarmee ik strijd', vervolgt hij. Hij keurt het gedrag van zijn titelconcurrent dan ook af. Wanneer Hamilton iets van een ander vindt, deelt hij dat naar eigen zeggen niet. 'Voor mij gaat dat echter makkelijk. Ik wuif het weg en ga gewoon door met mijn leven.'

Hamilton relativeert instelling Verstappen

Dat Verstappen vanuit de cockpit iets stelliger te horen is dan hijzelf verbaast Hamilton niets. De inmiddels 36-jarige begrijpt namelijk dat de Red Bull Racing-coureur onder grote druk staat: 'Ik weet dat Verstappen in geen jaren een kampioenschap heeft gewonnen. Ik weet hoe het voelt om voor je eerste titel te strijden en wat voor druk dat met zich meebrengt.' Daarom verwacht hij zo'n competitieve instelling van zijn concurrent.

'Hij is nog jong en gaat in het komende decennium ontzettend groeien als coureur. Ik denk dat iedereen daar enthousiast over is. Ik probeer alleen maar het goede voorbeeld te geven', concludeert de Brit, die dus weigert mee te gaan in het gescheld van zijn titelconcurrent. Of het er dit weekend weer van komt, moet nog maar blijken.

Voor de snelste tijd van Verstappen in de eerste vrije training ontvang je 2,62 keer je inzet bij Bet365.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws