Verstappen wint met Team Redline virtuele 12 uur van Bathurst Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen wint met Team Redline virtuele 12 uur van Bathurst

Verstappen wint met Team Redline virtuele 12 uur van Bathurst

Max Verstappen heeft de twaalf uur durende iRacing-simrace van Bathurst gewonnen. Samen met teamgenoot Enzo Bonito wist de Nederlander met meer dan een ronde voorsprong de winst binnen te slepen. Hiermee werd de eerder behaalde poleposition op optimale wijze verzilverd.

De race begon met een rollende start, waarbij de Nederlander goed weg kwam. Achter hem was een flink gevecht gaande tussen de nummers twee tot en met vijf. Daar wist hij van los te komen en met een redelijke voorsprong wisselde hij na twee stints van dertig ronden met teamgenoot Bonito. Met dit schema wisselden ze elkaar continue af.

Het team behield zijn voorsprong, maar erachter bleef het spannend. Met nog ongeveer vier uur van de race te gaan, pakte Team Redline Ice Blue (zusterteam) de tweede plaats. Uiteindelijk was het de teamgenoot van Verstappen die de digitale Audi R8 LMS als eerste over de finish mocht rijden.

Het iRacing kampioenschap

De Bathurst 12 Hour is onderdeel van het iRacing online racekampioenschap. Dit is opgezet rondom het spel iRacing, en georganiseerd door de makers ervan. De bedoeling ervan is dat iedereen die goed genoeg is mee kan doen. Dit zorgt voor een mix van Formule 1-coureurs, professionele simracers en amateurs.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws