Vettel over houding Verstappen: 'Hoeft zich tegenover niemand te bewijzen' Max Verstappen
Max Verstappen

Vettel over houding Verstappen: 'Hoeft zich tegenover niemand te bewijzen'

Vettel over houding Verstappen: 'Hoeft zich tegenover niemand te bewijzen'

Sebastian Vettel vindt het knap dat Max Verstappen, ondanks dat hij verwikkeld zit in een hevige strijd om het Formule 1-kampioenschap, koel blijft onder alle omstandigheden. De Duitser, die aan het begin van het vorige decennium vier keer de titel won, stond er bij zijn eerste keer anders in.

Vettel blikt in gesprek met Auto, Motor und Sport terug op zijn eerste titelgevecht. Hij was beduidend minder rustig dan Verstappen nu. 'Als iets belangrijk voor je is en er veel om geeft, dan kan je niet altijd koel zijn en alles onder controle hebben', spreekt de oud coureur van Red Bull Racing uit eigen ervaring. 'Zo was het voor mij in ieder geval. Misschien is Max daar anders in.'

Vettel won tussen 2010 en 2014 vier keer de wereldtitel in de Formule 1 en moest vooral in 2010 en 2012 hard vechten voor zijn kampioenschappen. Twee keer was hij Fernando Alonso te snel af met een verschil van respectievelijk vier en drie punten.

'Heeft groot gelijk met zijn aanpak'

Verstappen heeft immers ook wat ervaring in de sport, zo redeneert Vettel. De Duitser werd in zijn derde volledige Formule 1-seizoen al kampioen, terwijl de Nederlander al bezig is aan zijn zevende volle jaargang. 'Hij is geen nieuwkomer en hoeft zich tegenover niemand te bewijzen', vertelt Vettel. 'Max is nog jong en heeft nog veel tijd, dus waarschijnlijk heeft hij groot gelijk met zijn aanpak.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws