Nelson Valkenburg

Nelson Valkenburg is een Nederlandse motorsportcommentator die vanaf 2022 de Nederlandse stem wordt bij de Formule 1-races. De commentator uit Breda zal samen met Melroy Heemskerk het commentaar verzorgen voor Viaplay, de nieuwe aanbieder van de Formule 1 voor de Nederlandse kijker. Valkenburg heeft al flink wat jaren ervaring als commentator en versloeg onder meer de 24 Uur van Le Mans bij RTL GP. 

Tegen het einde van het 2021-seizoen werd Valkenburg gepresenteerd door Viaplay als het nieuwe geluid onder de Formule 1-races van 2022. De Formule 1-rechten zijn vanaf 2022 niet meer in handen van Ziggo Sport en daarbij worden ook Olav Mol en Jack plooij vervangen door nieuwe namen. Valkenburg zal samen met Heemskerk duocommentaar verzorgen, waarbij Stephane Kox als pitreporter in de paddock te vinden is tijdens de uitzendingen. 

Ervaring met de Formule 3 en Le Mans

Valkenburg is sinds 2008 commentator bij Eurosport en sindsdien heb je hem kunnen horen bij de 24 Uur van Le Mans, de Formule E, de Formule 3 en de Dakar rally. De commentator gaat in 2022 voor het eerst de Formule 1 verslaan voor Nederlands publiek.

Nelson Valkenburg Nieuws