Williams en Latifi uit elkaar na 2022-seizoen F1 Formule 1
Formule 1

Williams en Latifi uit elkaar na 2022-seizoen F1

Williams en Latifi uit elkaar na 2022-seizoen F1

Nicholas Latifi zal na 2022 niet meer uitkomen voor Williams, dat maakt het Britse team bekend via de officiële kanalen. Het contract van de Canadees loopt na dit jaar ook af en zal niet worden verlengd. Er is nog niet bekendgemaakt wie de opvolger van Latifi wordt.

Latifi zal Williams dus verlaten na drie seizoen bij het team. Hij debuteerde in Oostenrijk in 2020 en pakte sindsdien zeven punten. Zijn beste resultaat was een zevende plek in Hongarije vorig jaar. Latifi staat dit seizoen op nul punten en is al het hele jaar beduidend minder dan teamgenoot Alexander Albon. De Thai scoorde dit jaar al vier punten. Ook Nyck de Vries was tijdens zijn invalbeurt op Monza twee weken geleden direct beter.

Latifi en Williams reageren op vertrek

Over zijn vertrek bij Williams zegt Latifi dat hij dankbaar is voor de kans die het team hem heeft gegeven in de afgelopen drie jaren. 'Hoewel we samen niet de resultaten hebben behaald waar we op hadden gehoopt, was het nog steeds een fantastische reis. Het behalen van die eerste punten in Hongarije vorig jaar was een moment dat ik nooit zal vergeten, en ik zal doorgaan naar het volgende hoofdstuk van mijn carrière met speciale herinneringen aan mijn tijd bij dit toegewijde team.'

Jost Capito, CEO en teambaas van Williams, bedankt Latifi voor zijn werk en tijd het team. 'Hij is een geweldige teamspeler die een geweldige houding heeft ten opzichte van zijn collega's en wordt door het hele team geliefd en gerespecteerd. Onze tijd samen loopt nu ten einde, maar ik weet dat hij er alles aan zal doen om de rest van dit seizoen zoveel mogelijk samen te doen. We wensen hem allemaal het allerbeste voor zijn toekomst, zowel in als buiten de cockpit.'

Poll

Wie moet de opvolger worden van Nicholas Latifi bij Williams?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws