Albers oneens met Verstappen: 'Sprintweekenden zijn fantastisch en leveren bij Red Bull een paniekscenario op' Opinie
Opinie

Albers oneens met Verstappen: 'Sprintweekenden zijn fantastisch en leveren bij Red Bull een paniekscenario op'

Albers oneens met Verstappen: 'Sprintweekenden zijn fantastisch en leveren bij Red Bull een paniekscenario op'

Voormalig Formule 1-coureur Christijan Albers kijkt uit naar het Grand Prix-weekend in Brazilië, waar de zesde en laatste sprintrace van het seizoen verreden wordt. De verwachting is dat Mercedes hier sterk voor de dag zal komen, en Albers geeft bij de Formule 1-podcast van De Telegraaf aan dat hij zin heeft in de spannende strijd die dat zal opleveren.

Red Bull Racing lijkt zelf ook een lastig weekend te verwachten. 'Marko zei dat Verstappen er nog twee gaat winnen dit jaar. Denk je dat hij dan doelt op Las Vegas en Abu Dhabi?' vraagt journalist Erik van Haren zich af. De Grand Prix in Brazilië leverde in 2022 een deceptie op voor een toen al dominerend Red Bull, dat in het sprintweekend de juiste afstelling niet wist te vinden, en niet verder kwam dan P5 en P6 in de Grand Prix, mede dankzij een aanvaring tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton.

Albers hoopt dat Mercedes de verwachtingen ook nu weer kan waarmaken. 'Ik denk dat Verstappen ook wel een kans heeft in Brazilië, maar ik hoop dat ze bij Mercedes op die set-up van vorig jaar kunnen voortborduren, en dat ze gewoon heel competitief zijn', aldus de Eindhovenaar. 'Het is gewoon heel leuk als je een George Russell, of een Lewis Hamilton, of een Charles Leclerc ertussen hebt staan. Dat maakt het toch een beetje spannend.'

Sprintweekend vormt extra uitdaging voor Red Bull

Verstappen heeft al regelmatig aangegeven dat hij die sprintraces helemaal niks vindt, en ook teambazen Christian Horner en Toto Wolff zijn duidelijk geen fan. Albers kan er als toeschouwer juist wel van genieten. 'Ik vind die sprintweekenden juist fantastisch. Red Bull is altijd het team dat van de vrijdag naar de zaterdag de meeste tijd vindt.' Dat er dus maar één vrije training is in een sprintweekend, speelt de constructeurskampioen niet in de kaart.

'In sprintweekenden is Red Bull dan een beetje van slag. Ze zijn dan een beetje aan het zoeken, en ze kunnen hun huiswerk niet zo goed doen als ze niet goed starten. Elk sprintweekend zie je dat, dat die kwalificatie een beetje een paniekscenario wordt, en dan gaat het fout, en dat maakt het leuk voor ons als kijker', zegt Albers. 'Ik gun Max alle overwinningen, maar ik vond het ook leuk om zo'n raceweekend te zien waarin er een mooie strijd was.'

Albers haalt strategie Red Bull onderuit

Het duo blikte ook nog terug op de Grand Prix-weekend in Mexico, waarbij de kwalificatie nog erg spannend was, maar Verstappen op zondag onbedreigd de winst pakte. 'Ze hebben gewoon de beste auto. Ze hebben niet te veel downforce en niet te weinig downforce. Ze hebben gewoon de ideale auto in de race. Het is als een warm mes dat door de boter gaat', zegt Albers, die het knap vindt dat Verstappen alsmaar blijft winnen. 'Het is uniek, en het gevaarlijke is dat het gevoel erinsluipt dat het normaal is. Het is niet normaal, het is uniek.'

De oud-coureur hield er wel nog een bijzondere mening op na als het aankomt op de alom geprezen strategie van Red Bull, dat in Mexico al snel voor een tweestopper koos, terwijl Ferrari voor de rode vlag op een éénstopper stond. Albers snapt niet dat Red Bull als snelste team het risico zou nemen om de concurrentie een tweede keer te moeten inhalen. 'Echt tactisch wil je nooit zoveel risico nemen, dus het was eigenlijk een stomme strategie', vindt Albers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws