Andretti vergelijkt Verstappen met Lauda: 'Geen bullshit, straight forward' Opinie
Opinie

Andretti vergelijkt Verstappen met Lauda: 'Geen bullshit, straight forward'

Andretti vergelijkt Verstappen met Lauda: 'Geen bullshit, straight forward'

Mario Andretti ziet in Max Verstappen veel terug van Niki Lauda. De voormalig wereldkampioen van de Formule 1 vindt dat de kersverse tweevoudig titelwinnaar een soortgelijke persoonlijkheid heeft als de Oostenrijkse racelegende. Daar houdt Andretti naar eigen zeggen wel van.

Verstappen zegt waar het op staat en dat had Lauda ook altijd, vertelt Andretti tegen De Telegraaf. 'Geen bullshit, straight forward. Ik had altijd heel veel respect voor Niki. Max is ook zo’n persoonlijkheid, daar houd ik van.' Verstappen zit dan ook op de juiste plek bij Red Bull Racing en hoeft niets meer te bewijzen, vindt de Amerikaan. 'Iemand als Charles Leclerc heeft ook kwaliteiten, maar maakt af en toe nog fouten.'

Andretti vindt dan ook dat Verstappen er met kop en schouders bovenuit steekt. Met zijn tweede titel op zak begint zijn tijdperk nog maar net. 'Voor Max wordt het de komende jaren echt geen cakewalk, maar het is duidelijk dat hij en Lewis Hamilton er nog altijd bovenuit steken. Met dit verschil dat Max’ dominantie pas net is begonnen', vertelt de kampioen van 1978.

Andretti zag vroeg potentie bij Verstappen

Dat Verstappen de potentie in zich had om veel te bereiken, zag Andretti al snel. 'In zijn eerste jaar, bij Toro Rosso, zag je gelijk dat hij veel talent had. Max liet toen al bij momenten zien hoe briljant hij is. Hij is volwassen geworden, maar dat is een natuurlijk proces. Ik vind hem heel relaxed en vol zelfvertrouwen overkomen. Max heeft alles in zich om nog veel meer wereldtitels binnen te halen.'

Andretti gaat verder. 'Dat verlangen van Max, dat is iets wat ik ook altijd heb gehad. Op dit moment is hij de te kloppen man', stelt de 82-jarige duidelijk. 'In Amerika is hij ook heel populair. Maar ja, dat is niet zo raar. De fans hier houden van winnaars, niet van losers', besluit Andretti, die in 2024 nog altijd met zijn eigen team op de grid wil staan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws