Gasly kijkt uit naar 2024: 'Ik weet dat we met een sterkere basis zullen starten' Formule 1
Formule 1

Gasly kijkt uit naar 2024: 'Ik weet dat we met een sterkere basis zullen starten'

Gasly kijkt uit naar 2024: 'Ik weet dat we met een sterkere basis zullen starten'

Pierre Gasly blikt positief terug op het verloop van zijn eerste seizoen bij Alpine. Ondanks dat de Fransman in Abu Dhabi een teleurstellende race reed, kijkt Gasly vol vertrouwen vooruit naar het 2024-seizoen.

Met een teleurstellende race in Abu Dhabi komt er ook een einde aan een sterk debuutseizoen bij Alpine voor Gasly. Tijdens de race op het Yas Marina Circuit kwam de Fransman in aanvaring met zowel Sergio Pérez als Lewis Hamilton, waarna hij de race met schade aan zijn diffuser moest uitrijden. Uiteindelijk eindigde Gasly op P13, een resultaat wat geen invloed lijkt te hebben op het algemene verloop van het seizoen voor de Franse coureur.

Na de race keek Gasly terug op zijn eerste jaar bij het team van Alpine, tegenover Formula1.com, en zei dat hij vindt dat er een 'sterke basis' is gelegd om in 2024 goed te beginnen. 'Over het algemeen ben ik echt tevreden', zei Gasly over zijn eerste jaar bij Alpine. Volgens Gasly zou het altijd al een lastig jaar worden, omdat hij moest wennen aan zijn nieuwe renstal. 'Het duurt een paar maanden voordat je echt je draai hebt gevonden, in een nieuwe auto, in een nieuwe organisatie met nieuwe mensen, met nieuwe engineers om je heen, maar ik denk dat we het over het algemeen goed hebben gedaan. We werden maanden na maanden sterker en sterker.'

Gasly: 'Ik ben echt blij met de mentaliteit binnen het team'

Nadat Gasly gewend was aan zijn nieuwe werkgever, ging het volgens de coureur steeds beter en het team zal volgend jaar nog sterker aan de start staan. 'Het tweede deel van het jaar was zeker beter en ik ben echt blij met de mentaliteit die ik binnen het team zie. Ik weet dat we volgend jaar met een veel sterkere basis zullen starten dan 10 maanden geleden in Bahrein.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws