Button over Hamiltons blijdschap met P2: 'Iets waar hij vroeger teleurgesteld over was' Opinie
Opinie

Button over Hamiltons blijdschap met P2: 'Iets waar hij vroeger teleurgesteld over was'

Button over Hamiltons blijdschap met P2: 'Iets waar hij vroeger teleurgesteld over was'

Jenson Button, voormalig F1-coureur, vindt het mooi om Lewis Hamilton zo blij te zien met het behalen van een tweede plaats. Volgens de analist was dit niet voor te stellen tijdens de dominante Mercedes-jaren, toen Hamilton teleurgesteld zou zijn geweest met P2.

Ondanks dat Verstappen duidelijk de hele race in Mexico lang een maatje te groot was voor Hamilton wist de Brit alsnog een solide race neer te zetten, door van P6 naar de tweede plek te rijden. De week daarvoor tijdens de race in Austin wist Hamilton ook naar de tweede plek te rijden, voordat hij werd gediskwalificeerd, omdat zijn bolide niet aan de technische voorschriften voldeed. Button vindt het mooi om te zien dat Hamilton toch in een goed humeur lijkt te zijn de afgelopen paar races.

'Het is geweldig om Lewis zo opgewekt te zien', zei de F1-analist, tegenover f1i.com. 'Hij stapte uit de auto, sprong naar zijn monteurs.' Volgens Button is er een wereld van verschil tussen Hamilton nu en de Hamilton tijdens de dominante Mercedes-jaren. 'Lewis die tweede werd, was vroeger iets waar hij teleurgesteld over was. Hij ziet nu vooruitgang, vooral na de diskwalificatie van afgelopen weekend. Dit is belangrijk voor hem.' Button had ook lovende woorden over voor hoe Hamilton zijn banden wist te managen. 'Ook (knap, red.) om die banden te laten werken tot het einde van de race.'

Button over prestaties Russell: 'Je teamgenoot staat tweede en jij zesde'

Teamgenoot Russelll heeft het in de ogen van Button wat minder goed gedaan. Button denkt dat de Brit vooral zal balen dat hij zo ver achter zijn teamgenoot rijdt op dit moment. 'Voor George (Russell, red.)? Dat is lastig. Je teamgenoot staat tweede en jij zesde. Het is moeilijk, echt waar.' Russell gaf zelf al eerder aan dat zijn slechtere prestaties in vergelijking met zijn teamgenoot vanwege remproblemen tijdens de race kwamen. 'Het was alsof ik de laatste 15 ronden op ijs reed, wat een behoorlijk ellendig gevoel was en ik had veel geluk dat ik als zesde eindigde', legde Russell uit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws