Duits medium denkt dat het leed al is geschied: 'Verstappen is in een hoek gedreven' Opinie
Opinie

Duits medium denkt dat het leed al is geschied: 'Verstappen is in een hoek gedreven'

Duits medium denkt dat het leed al is geschied: 'Verstappen is in een hoek gedreven'

Fernando Alonso had eigenlijk geen andere keuze dan bij Aston Martin te blijven, zo schrijft het Duitse medium Auto, Motor und Sport over de bekendmaking dat de Spanjaard voorlopig bij het Britse team blijft. Ondanks dat de coureur uit Oviedo met zowel Mercedes als Red Bull Racing in verband werd gebracht, waren beide topteams geen reële opties voor de lange termijn voor Alonso. Het Duitse medium gaat ook nog even in op wat Alonso's contractverlenging betekent voor de opties van Max Verstappen voor volgend jaar.

Alonso werd voorafgaand aan de bekendmaking dat hij langer bij Aston Martin blijft met onder andere Red Bull en Mercedes in verband gebracht. Toch denkt het Duitse medium dat de Spanjaard door voor de Britse renstal te kiezen de beste keuze heeft gemaakt. 'Door voor Aston Martin te kiezen, heeft Alonso de best mogelijke keuze voor hem gemaakt. Ook al was het niet helemaal uit vrije wil', schrijft Auto, Motor und Sport. 'Aston Martin zette het pistool op de borst van haar sterrijder. Hij moest snel beslissen. Alonso wist dat zijn landgenoot Carlos Sainz eraan kwam. Het risico van wachten was te groot voor hem. Hij had voor zichzelf al besloten dat met pensioen gaan nog geen optie was.'

Volgens het Duitse medium had Alonso er geen vertrouwen in dat Verstappen weg zou gaan bij Red Bull, waardoor hij niet op de keuze van de Nederlander wilde wachten. Ook Mercedes was geen optie, omdat de Duitse renstal geen langetermijncontract wilde aanbieden. 'Alonso is in betere handen bij Aston Martin dan bij Red Bull of Mercedes. Hij kent het team, hij heeft gezien hoe eigenaar Lawrence Stroll aan het upgraden is en zijn raceteam heeft waarschijnlijk de beste kaarten in handen aan de aandrijfkant. Beter dan het onbekende RB Powertrains in samenwerking met Ford.' Het Duitse medium is van mening dat de komst van Honda naar Aston Martin ook van invloed is geweest op Alonso's keuze.

Kiest Sainz voor Audi of Mercedes?

Met het vastleggen van Alonso door Aston Martin, blijven alleen Red Bull en Mercedes als topteams over die nog een plekje vrij hebben, en het Duitse medium denkt te weten dat Mercedes Carlos Sainz op het oog heeft. 'Volgens geruchten heeft Wolff de Ferrari-coureur ook een aanbod gedaan van één jaar met een optie. Vanuit het oogpunt van Sainz en Verstappen klinkt dit op het eerste gezicht aantrekkelijk, omdat Sainz dan na een jaar kan overstappen naar Audi en Verstappen in 2026 naar Mercedes. Deze overstap is echter niet zo eenvoudig. Ten eerste moet Audi Sainz over een jaar nog willen hebben.' Daarnaast durft het Duitse medium ook niet met zekerheid te stellen of de Spanjaard over een jaar nog dezelfde 'marktwaarde' heeft als nu, aangezien het nu ook 'stil is geworden' rondom de Red Bull-kansen van Alexander Albon.

Wat gaat Verstappen doen?

Naast de geruchten rondom de Formule 1-toekomst van Sainz worden ook die over Verstappen uitvoerig besproken. 'Verstappen is nu ook in een hoek gedreven. Of hij neemt een snelle beslissing ten gunste van Mercedes, wat moeilijk voor hem is gezien de huidige staat van de Silver Arrows. Of hij neemt een gevaarlijke gok en vertrouwt erop dat Sainz het gat bij Mercedes overbrugt en vervolgens neemt Verstappen zijn plaats in 2026 in. Het is ook gevaarlijk omdat Red Bull-teambaas Christian Horner dan de vrije hand zou hebben om zijn plan meteen uit te voeren en de Oostenrijkse factie de nek om te draaien. Hij zou Helmut Marko kunnen schorsen zonder dat Verstappen van hem weg kan lopen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws