Ecclestone hoopt dat Verstappen titelrecord verbreekt: 'De F1 moet Max bedanken' Opinie
Opinie

Ecclestone hoopt dat Verstappen titelrecord verbreekt: 'De F1 moet Max bedanken'

Ecclestone hoopt dat Verstappen titelrecord verbreekt: 'De F1 moet Max bedanken'

Bernie Ecclestone denkt dat Max Verstappen kan blijven winnen in de Formule 1 als Red Bull Racing de zaakjes op orde blijft hebben. De voormalige baas van de koningsklasse van de autosport stelt ook dat de Formule 1 Verstappen moet bedanken, omdat de fans zo iemand al lang wilden zien.

Verstappen werd dit seizoen tweevoudig wereldkampioen. Met een leeftijd van 25 jaar kunnen er nog genoeg titels gewonnen worden. Hoeveel? 'Dat hangt van zijn auto af, maar als Red Bull zijn zaakjes op orde heeft, zie ik niet in waarom hij niet kan blijven winnen', vertelt Ecclestone in De Telegraaf. 'Of Max ooit het record van zeven wereldtitels gaat verbreken? Wie weet. Laten we het hopen.'

Het succes van Verstappen betekent ook dat Nederlander weer flink geïnteresseerd is in de Formule 1. 'Nederland is zo trots op hem en iedereen staat achter hem', ziet de 92-jarige Ecclestone. Dat is volgens de Brit de enige reden waarom de sport terug is in Zandvoort. 'Ik heb de afgelopen twee races niet bezocht, maar hopelijk is het allemaal wel een beetje verbeterd daar, anders zou het niet goed zijn.'

Ecclestone: 'Formule 1 moet Verstappen bedanken'

Ecclestone droeg in 2017 het stokje over aan Liberty Media. Als hem wordt gevraagd wat er sindsdien ten goede is veranderd, stelt de miljardair dat Verstappen zo'n goede verandering is geweest. 'De Formule 1 moet Max Verstappen bedanken. Max is een racer. Hij doet wat hij moet doen: hij racet gewoon. De fans wilden al heel lang zo iemand zien', aldus Ecclestone.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws