Internationale media verwoestend: 'Verstappen is egoïstisch en egocentrisch' Max Verstappen
Max Verstappen

Internationale media verwoestend: 'Verstappen is egoïstisch en egocentrisch'

Internationale media verwoestend: 'Verstappen is egoïstisch en egocentrisch'

Max Verstappen mag voor de verandering eens niet rekenen op lovende woorden van de internationale media. Na afloop van de Grand Prix van Brazilië is de kritiek op de Red Bull Racing-coureur stevig te noemen, gezien het weigeren van teamorders om Sergio Pérez voorbij te laten gaan.

In de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport begint men met iets anders: de botsing tussen Verstappen en Lewis Hamilton. 'Het contact in ronde 7 werd veroorzaakt door geforceerd inhalen van de Nederlander', oordeelt La Gazzetta. 'Het vertraagde Lewis in de ronden daarna, waarna Verstappen zijn comeback kon inzetten na de safety car-periode voor de stilgevallen Lando Norris.'

Vervolgens komt de krant bij het moment dat Verstappen weigerde om zijn zesde plaats af te staan, tegen een order van zijn team in. 'Het was irrelevant voor het wereldkampioenschap, maar van Verstappen was het een opzettelijke keuze, gebaseerd op oud zeer tussen de twee dat in Frankrijk tot stand kwam tijdens de kwalificatie', verwijst de roze sportkrant naar het feit dat Pérez Verstappen geen slipstream gaf. Monaco laten ze buiten beschouwing.

Max Verstappen voor Sergio Pérez tijdens de Grand Prix van Brazilië 2022.
Max Verstappen voor Sergio Pérez tijdens de Grand Prix van Brazilië 2022.

Verstappen bestempeld als 'egoïstisch en egocentrisch'

Corriere dello Sport spreekt van een crisisdag bij Red Bull. 'Verstappen dacht aan een goed humeur voor Charles Leclerc door als zesde te eindigen en zijn teamgenoot van die plek te houden. Het is egoïstisch en egocentrisch. Verstappen zou nog eerder zijn pink amputeren dan Pérez voorlaten', is de krant uitermate kritisch op de tweevoudig wereldkampioen.

De houding van Verstappen staat de Italianen bepaald niet aan. 'Hij zette zelfs zijn boordradio uit om nergens naar gevraagd te worden. Naar de hel met de strategische keuzes van de Sprint gericht op het helpen van hem in de race. Het was voor Red Bull het slechtste weekend van het jaar', luidt het oordeel vanuit Italië. Leclerc en Pérez gaan op gelijke hoogte naar Abu Dhabi, de laatste race van het jaar.

'Mad Max leek wel doof'

Het Spaanse AS vond het negeren van teamorders door Verstappen opvallend. 'Verstappen, zesde, toonde plotseling alle fouten en kwetsbaarheden die tijdens het seizoen over het hoofd waren gezien. Ook het gebrek aan sportiviteit... Red Bull vroeg hem om de positie op te geven aan Pérez om de tweede plaats in het kampioenschap te verdedigen, maar Mad Max leek wel doof'

Ook in Duitsland heerst enorme verbazing over het moment in de laatste ronde in Brazilië. 'Pérez is de betrouwbare assistent van Verstappen. In Brazilië weigerde de Formule 1-wereldkampioen zijn steun echter te geven. Maar waarom?', vraagt ARD zich af. 'Verstappen is al lang wereldkampioen, Perez strijdt nog steeds om de titel als vice-wereldkampioen.'

Poll

Had Verstappen de plek terug moeten geven aan Pérez?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws