Windsor erg kritisch op Verstappen: 'Voor een coureur die alles heeft, is dit onbegrijpelijk' Opinie
Opinie

Windsor erg kritisch op Verstappen: 'Voor een coureur die alles heeft, is dit onbegrijpelijk'

Windsor erg kritisch op Verstappen: 'Voor een coureur die alles heeft, is dit onbegrijpelijk'

Formule 1-journalist Peter Windsor is 'stomverbaasd' vanwege de actie van Max Verstappen tijdens de Grand Prix in Brazilië. De Nederlander lag op de zesde positie en Sergio Pérez reed daarachter. Het was de bedoeling dat de 25-jarige de positie zou teruggeven aan zijn teamgenoot als hij Fernando Alonso niet voorbij zou komen, maar dat deed de coureur niet.

Windsor snapt totaal niet waarom Verstappen zijn teamgenoot niet liet passeren. 'Verstappen is gezegend met 's werelds beste wingman Pérez, die in het specifiek in Abu Dhabi vorig jaar er voor Max was', begint de journalist in een video op zijn eigen YouTube-kanaal. Niet alleen heeft de Mexicaan de tweevoudig wereldkampioen goed geholpen, volgens Windsor heeft Verstappen dit jaar al heel veel bereikt.

'Terwijl hij zijn tweede kampioenschap heeft gewonnen en meer races won in één seizoen dan wie dan ook, werd hem gevraagd of hij zijn zesde positie aan Pérez wilde geven.' Vervolgens besloot Verstappen om niet te luisteren naar zijn team. 'Pérez had natuurlijk die punten nodig in het kampioenschap. Maar hij deed het niet. Sergio was verteld dat hij de plek zou terugkrijgen, maar Max deed het niet', vertelt Windsor, die er weinig van begrijpt.

Windsor: 'Ik was stomverbaasd om dat te horen'

Verstappen heeft de extra punten die hij zou krijgen met de zesde plaats niet nodig en toch liet hij Pérez niet passeren. 'Ik was stomverbaasd om dat te horen, om eerlijk te zijn. Voor een coureur die alles heeft waar hij dit jaar maar ook van gedroomd kon hebben, en niet de zesde plaats aan zijn teamgenoot geeft, is gewoon onbegrijpelijk', vertelt de zeventigjarige kritisch. 'Er kunnen nu momenten komen waarop Pérez wordt gevraagd om iets te doen om Max te helpen, maar dat hij het niet doet. Ik begrijp gewoon niet waarom Max dat zou doen, want Pérez was perfect dit hele jaar. Zo bizar.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws