De Vries kan goed door één deur met 'grote broer Verstappen': 'We groeiden samen op in de karts' Formule 1
Formule 1

De Vries kan goed door één deur met 'grote broer Verstappen': 'We groeiden samen op in de karts'

De Vries kan goed door één deur met 'grote broer Verstappen': 'We groeiden samen op in de karts'

Nyck de Vries verklaart dat de sfeer tussen hem en zijn landgenoot Max Verstappen uiterst gemoedelijk is. De 27-jarige zal in maart beginnen aan zijn debuutseizoen bij AlphaTauri, het zusterteam van Red Bull Racing. De Vries en Verstappen kennen elkaar vanzelfsprekend al veel langer, waardoor het voor de coureur uit Sneek voelt alsof hij een grote broer heeft.

Groter dan De Vries is Verstappen wel, maar de Limburger is wel twee jaar jonger. Toch voelt het voor de toekomstig AlphaTauri-coureur alsof de tweevoudig wereldkampioen zijn grote broer is. 'Max en ik kennen elkaar al sinds we heel jong waren', legt De Vries uit in een interview op de website van AlphaTauri. 'We groeiden op in de karts in dezelfde tijd, al hebben we nooit echt tegen elkaar geracet', gaat de 27-jarige verder. 'We zijn vanzelfsprekend beide Nederlands, we spreken dezelfde taal en we kunnen gewoon goed met elkaar opschieten', legt de AlphaTauri-coureur uit.

'Ondanks dat ik ouder ben, voelt het alsof Max (Verstappen, red.) mijn grote broer is in de Formule 1-paddock. Hij heeft overduidelijk heel veel bereikt en ook al zoveel ervaring', zegt De Vries. Voordat De Vries de tweede Nederlander op de grid kon worden, heeft hij een lange loopbaan gehad. Nadat de coureur uit Sneek het Formule 2-kampioenschap won, kon hij niet direct terecht in de Formule 1. De Vries heeft nog in de Formule E gereden, waar hij ook kampioen is geworden. Vervolgens was hij nog verbonden aan de Formule 1 via Mercedes, waardoor hij kon invallen voor Alexander Albon bij Williams tijdens de Italiaanse Grand Prix van 2020.

Gasly was de eerste die De Vries feliciteerde met zijn F1-contract

Naast Verstappen heeft De Vries ook goed contact met Pierre Gasly. De Nederlander gaat het stoeltje van de Fransman bij AlphaTauri opvullen. 'Toen het contract uiteindelijk getekend was, was Pierre eigenlijk de eerste persoon waarmee ik sprak!' legde De Vries uit. 'Hij facetimede me toen ik in de sportschool was. Dat was heel leuk', gaat de 27-jarige verder. 'En natuurlijk mijn familie. Zij waren er gedurende het hele proces en toen het echt serieus werd, praatte ik over alles met mijn vader.'

De Vries heeft overduidelijk veel zin om te gaan beginnen in de Formule 1. Tijdens de winterstop was al te zien dat hij hard aan het trainen is. 'Ik wil niet te veel reflecteren op mijn geschiedenis', vertelt de coureur uit Sneek als hij gevraagd wordt of hij enige druk voelt om naast Formule E-kampioen ook Formule 1-kampioen te worden. 'Ik ben erg dankbaar voor de dingen die ik tot nu toe heb kunnen bereiken. Er wachten een aantal uitdagingen op me en ik ben ontzettend blij om te mogen racen in de Formule 1', sluit De Vries af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws