F1-journalist is klaar met de geruchten: 'Niets dat uit Verstappens mond komt wijst daarop' Opinie
Opinie

F1-journalist is klaar met de geruchten: 'Niets dat uit Verstappens mond komt wijst daarop'

F1-journalist is klaar met de geruchten: 'Niets dat uit Verstappens mond komt wijst daarop'

Formule 1-journalist en technisch analist Alberto FĆ brega denkt niet dat iets er momenteel op wijst dat Max Verstappen wil vertrekken naar Mercedes. Hij denkt tevens dat Red Bull Racing het ook onder het nieuwe reglement gewoon goed gaat doen, al durft hij daar geen geld op in te zetten. De Spanjaard heeft in de paddock verschillende dingen gehoord over de progressie van Red Bull-Ford en belicht beide kanten van de zaak.

FƠbrega is een bekende Spaanse journalist die regelmatig technische analyses over de updates van de teams deelt op zijn officiƫle kanalen. De Spanjaard was te gast bij de F1 Nation-podcast en legt uit welke verhalen rondgaan in de paddock over de rijdersmarkt en de progressie van de nieuwe motoren van het 2026-reglement. 'Er komt een grote, belangrijke verandering aan op het gebied van het chassis, maar ook op het gebied van de motor. Dus iedereen wil op het juiste moment op de juiste plek zijn in 2026. En niemand weet welke dat zal zijn', begint FƠbrega. 'Maar als ik moet gokken, zou ik mijn geld inzetten op de teams die nu domineren.'

Red Bull is nu het dominante team, maar sommigen denken dat dat in 2026 gaat veranderen. De fabrieksteams moeten volgens de analisten dan uitstekend uit de verf komen. 'Ik heb van alles gehoord. Ik vraag altijd aan iedereen en ik weet niet wie de waarheid vertelt of niet. Of misschien vertellen ze de waarheid, maar is de informatie niet accuraat, zou ik zeggen. Maar ik heb beide dingen gehoord. Ik heb mensen horen zeggen: nou, ze liggen achter op de doelen. En ik heb mensen tegen me horen zeggen: ik weet heel goed wat ze daar doen en ze liggen op schema. En ik heb hetzelfde gehoord over de andere teams', laat FĆ brega weten.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen race china redbullracing
Deze combinatie, de Red Bull-bolide en Verstappen, lijkt de komende jaren een zekerheid te zijn. (Foto: Pirelli).

'Voor mij zal Max in 2025 blijven'

Er is immers nog anderhalf jaar te gaan voordat het 2026-reglement van kracht wordt. 'Achttien maanden is niet lang. Als je achter op schema ligt moet je meer draaien dan de anderen. En sommigen zijn beperkt qua budget. Dus het is moeilijker dan de andere keren, toen de teams nog zoveel geld uit konden geven als ze wilden', licht de Spanjaard toe. De onzekerheden over het 2026-seizoen zouden volgens sommigen een reden zijn voor Verstappen om Red Bull te verlaten. Dat vindt FĆ brega onzin. 'k weet het niet, maar als het Max Verstappen zou zijn, zou ik geen auto verlaten die wint. Ik zou geen stoeltje verlaten van een auto waarvan ik vermoed dat het in 2025 ook de winnende auto zal zijn. Ik denk dat hij dat weet.'

Verstappen heeft het zelf ook al meerdere keren gezegd: hij is niet van plan om binnenkort te vertrekken, hij is tevreden waar hij is. 'Er is niets in zijn lichaamstaal of iets dat uit zijn mond komt dat mij doet denken dat hij van plan is Red Bull te verlaten. Alleen in China zei hij: ik ben gelukkiger in deze auto dan vorig jaar', wijst de journalist aan. 'Als je me dezelfde vraag zou stellen over 2026, dat weet ik niet zeker. Daar zou ik geen geld op inzetten. Maar voor mij zal Max in 2025 blijven. Hij weet hoe moeilijk het is om een kampioenschap te winnen en hij zit in een winnend team met een winnende auto', aldus FĆ brega.

Meediscussiƫren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws