Jones haalt uit naar Wolff: 'Ik zou zeggen: houd je kop!' Opinie
Opinie

Jones haalt uit naar Wolff: 'Ik zou zeggen: houd je kop!'

Jones haalt uit naar Wolff: 'Ik zou zeggen: houd je kop!'

Alan Jones is totaal niet te spreken over de manier waarop Mercedes-teambaas Toto Wolff zich uitliet over de crash tussen Valtteri Bottas en George Russell tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna. Wat Jones betreft moet Wolff zich bemoeien met zijn eigen team en niet met Russell.

Halverwege de race op Imola crashten Bottas en Russell, tot ongenoegen van Wolff. Volgens de Oostenrijker had Russell, die onderdeel is van Mercedes, moeten weten dat hij een Mercedes in zou halen. 'Het maakt me kwaad dat Toto zei dat als Russell niet uit zou kijken, hij uiteindelijk zou belanden in een Renault Sedan', beklaagt Jones zich in een video van Peter Windsor.

Jones niet blij met Wolff

Dat soort dreigementen vindt de wereldkampioen van 1980 maar niets. 'Ik weet dat hij (Russell, red.) een reservecoureur van Mercedes is en dat Mercedes motoren levert aan Williams, maar als ik George was zei ik: "houd je kop, ik rijd voor Williams en niet voor jou.".'

Jones constateert daarmee een zorgelijke ontwikkeling in de Formule 1. 'Er zijn te veel invloeden van buitenaf en dat vanuit alle richtingen. Toto Wolff runt het team van Mercedes. Het is zijn goed recht om Russell te bekritiseren, maar het is zielig om zoiets te zeggen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws