Leclerc neemt risico in duel met Verstappen: 'Sommige acties meer agressief dan verwacht' Opinie
Opinie

Leclerc neemt risico in duel met Verstappen: 'Sommige acties meer agressief dan verwacht'

Leclerc neemt risico in duel met Verstappen: 'Sommige acties meer agressief dan verwacht'

Charles Leclerc zorgde voor een positieve verrassing bij Billy Monger, Brits autocoureur en analist bij Channel 4. De Ferrari-coureur won afgelopen weekend de Grand Prix van Oostenrijk en deed dat met enkele mooie inhaalacties op titelrivaal Max Verstappen. De Nederlander startte vanaf poleposition, maar had de snelheid niet.

Leclerc profiteerde optimaal daarvan en passeerde Verstappen driemaal tijdens de race op weg naar zijn overwinning. Monger was verbaasd over de agressiviteit van de Monegask: 'Hij wilde natuurlijk voor de overwinning gaan, maar ik had niet verwacht dat hij risico's zou nemen. Sommige inhaalacties waren meer agressief dan ik had verwacht. Daarom was ik positief verrast door hoe Leclerc ervoor ging. Het was duidelijk dat hij wist dat hij meer snelheid had dan Max.'

Monger geeft in de F1 Nation-podcast aan dat hij door de bandenslijtage van Verstappen enigszins verbaasd is. Zo zag hij dat Leclerc op zondag de snelheid had, in tegenstelling tot eerdere races: 'Het lijkt wel alsof de rollen zijn omgedraaid. Aan het begin van het seizoen had Red Bull de beste bandenmanagement en nu is dat volledig andersom. Nu pakte Verstappen pole, wat hij niet vaak heeft gedaan dit seizoen ondanks zijn WK-leiding, en dan had hij op zondag geen snelheid. Bij Red Bull zullen ze ook wel verbaasd zijn.'

'Verstappen op P2 met snelste ronde is niet het einde van de wereld'

Maar, stelt Monger over Verstappen: 'Tweede met de snelste ronde worden, is niet het einde van de wereld. Het gaat allemaal om consistentie. Hij kwam over de eindstreep én was nog aan het jagen op de overwinning', besluit de Engelsman zijn verhaal. Verstappen verloor uiteindelijk slechts vijf punten ten opzichte van Leclerc in de titelstrijd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws