'Formule 1-wedstrijdleiding hoort coureurs wel, maar doet niks met hun inbreng' Formule 1
Formule 1

'Formule 1-wedstrijdleiding hoort coureurs wel, maar doet niks met hun inbreng'

'Formule 1-wedstrijdleiding hoort coureurs wel, maar doet niks met hun inbreng'

De wedstrijdleiding van de Formule 1 doet niks met opmerkingen van de coureurs, zo stelt de Duitse journalist Michael Schmidt in zijn YouTube-programma Formel Schmidt van Auto, Motor und Sport. Afgelopen weekend in Oostenrijk was er opnieuw frictie tijdens een rijdersvergadering en het was zelfs zo erg, dat Sebastian Vettel de ruimte maar verliet.

Dat leverde de viervoudig wereldkampioen een voorwaardelijke boete van 25.000 euro tot het einde van het jaar op. Schmidt snapt echter wel waarom Vettel de vergadering verliet: 'De wedstrijdleiding hoort wat de coureurs zeggen, maar geeft dan helemaal geen feedback en doet wat zij denken dat juist is', vertelt de Duitse autosportjournalist.

Een andere reden die werd gegeven voor het vertrek van Vettel, was het feit dat er twintig minuten lang over hetzelfde onderwerp werd gesproken zonder dat er ook maar enige progressie werd geboekt. 'Het begon allemaal met een monoloog van Fernando Alonso, zoals dat inmiddels altijd wel het geval lijkt', vervolgt Schmidt zijn verhaal over de vergadering.

Alonso maalt nog altijd om tijdstraf uit Canada

Alonso begon tijdens de vergadering over zijn tijdstraf voor het meermaals van zijn lijn afwijken tijdens de Grand Prix van Canada. Schmidt: 'Hij grijpt iedere kans aan om te zeggen dat zijn straf in Canada eigenlijk onterecht was. Wanneer hij iemand hetzelfde ziet doen, maar geen straf krijgt, pakt hij zijn eigen voorval erbij om bevestiging te krijgen dat hij onterecht werd bestraft.'

'Dat duurde relatief lang en het ging allemaal maar een beetje in rondje', legt de Duitse journalist uit. 'Op een bepaald moment vond Vettel het wel mooi geweest en verliet hij de ruimte, omdat er geen enkele progressie werd geboekt.' Het past in het beeld van meerdere vergaderingen, waarin de coureurs en de wedstrijdleiding maar lastig op één en dezelfde lijn met elkaar kwamen te zitten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws