'McLaren en Ferrari zullen Verstappen en Mercedes dit jaar uitdagen' Opinie
Opinie

'McLaren en Ferrari zullen Verstappen en Mercedes dit jaar uitdagen'

'McLaren en Ferrari zullen Verstappen en Mercedes dit jaar uitdagen'

Emerson Fittipaldi denkt dat McLaren en Ferrari dit seizoen de uitdaging aan zullen gaan met Red Bull Racing en Mercedes. De tweevoudig wereldkampioen van de Formule 1 denkt dat de ontwikkeling van die twee teams ervoor heeft gezorgd dat ze nu op hetzelfde niveau zitten als de twee koplopers van de sport.

'Ik verwacht dat McLaren en Ferrari dit jaar zeer snel zullen zijn', vertelt de Braziliaan in gesprek met VegasInsider. 'Ik denk dat die twee teams de grote verrassing van het seizoen zullen worden. Als je kijkt naar de afgelopen drie jaar, dan heeft McLaren ongelofelijk veel progressie geboekt. En ik weet dat Ferrari gedurende het afgelopen seizoen flink aan de auto heeft gewerkt voor de nieuwe reglementen.'

Fittipaldi is er wel van overtuigd dat Mercedes en Red Bull nog steeds aan kop staan: 'Mercedes en Verstappen zullen weer vooraan rijden, dat zeker. Ik denk alleen dat het mogelijk is dat we nog twee andere teams op hun niveau zullen zien meedoen, want een nieuw reglement brengt iedereen dichter bij elkaar.' Dat is in ieder geval wel de bedoeling van het nieuwe reglement, als we de top van de Formule 1 mogen geloven.

McLaren als uitdager van Red Bull en Mercedes

McLaren is volgens Fittipaldi de favoriet om de uitdaging aan te gaan met Red Bull en Mercedes: 'Ik weet het zeker dat McLaren Red Bull en Mercedes zal gaan uitdagen. Ze hebben vorig jaar al enkele goede resultaten behaald, ze hebben een erg sterk seizoen gedraaid. Het ziet er allemaal erg goed uit daar. Lando Norris is extreem snel en Daniel Ricciardo is een echte racer die er altijd bij zit en ook erg snel is. Het zal een interessant jaar worden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws