'Als ik mijn geld op iemand zou moeten inzetten, zou ik voor Verstappen gaan' Opinie
Opinie

'Als ik mijn geld op iemand zou moeten inzetten, zou ik voor Verstappen gaan'

'Als ik mijn geld op iemand zou moeten inzetten, zou ik voor Verstappen gaan'

Juan Pablo Montoya denkt dat Max Verstappen de grote favoriet is tijdens de Grand Prix van Bahrein. De oud-Formule 1-coureur zag een probleemloze wintertest voor de regerend wereldkampioen en zijn team Red Bull Racing - in tegenstelling tot Mercedes, dat een niet geheel vlekkeloze voorbereiding op het nieuwe seizoen achter de rug heeft.

Montoya is weliswaar onder de indruk van het agressieve, haast sidepodloze ontwerp van de W13, maar ziet dat het ook en probleem kan opleveren: 'Het bestaat alleen maar uit 'vloer'. Als je dan dicht bij iemand komt, je maakt contact met diegene en je rijdt schade, dan breek je de halve vloer en het levert je vrij gemakkelijk een lekke band op', stelt de Colombiaan in gesprek met VegasInsider.

Mercedes had tijdens de testdagen tevens veel last van porpoising. Montoya sluit niet uit dat het probleem nog niet opgelost is, maar dat het team aan de andere kant ook nog niet alles heeft laten zien wat het in huis heeft: 'Die kans is vrij groot. Het is grappig, we speculeren hier zo veel over en straks is het dan raceweekend en zijn Red Bull en Mercedes weer de snelsten. Dan denk je: oh, weer hetzelfde riedeltje.'

Verstappen favoriet voor Montoya, Russell de grote verrassing

Of Mercedes nu wel of niet haar ware potentie heeft laten zien: Verstappen is hoe dan ook favoriet volgens Montoya: 'Als ik mijn geld op iemand zou moeten inzetten, zou ik waarschijnlijk voor Red Bull en Max gaan. Een underdog zou George Russell kunnen zijn. Hij zal meer verrassen dan wie dan ook.' De oud-coureur van onder meer Williams en McLaren denkt dat Russell Lewis Hamilton op de hielen kan gaan zitten.

'Hamilton wil wraak (voor 2021, red.), maar George met de ervaring die hij al heeft, zal niet al te veel druk voelen', vertelt Montoya. 'Ik denk wel dat hij in een lastigere omgeving terechtkomt en het hebben van Lewis als teamgenoot is ook moeilijk, maar hij is wel snel. Hij kent de banen en heeft al met Mercedes gewerkt. Dat schept een mooie twist aan de strijd bij Mercedes, wie komt daar als beste uit?'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws