Mercedes maakt indruk: 'Kunnen zeker strijden voor de voorste rij in de kwalificatie' Opinie
Opinie

Mercedes maakt indruk: 'Kunnen zeker strijden voor de voorste rij in de kwalificatie'

Mercedes maakt indruk: 'Kunnen zeker strijden voor de voorste rij in de kwalificatie'

Mercedes heeft tijdens de derde vrije training een uitstekende indruk achtergelaten op Karun Chandhok en Damon Hill. Het analistenduo van Sky Sports F1 is ervan overtuigd dat de regerend constructeurskampioen tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje mee kan doen in de strijd om de voorste rij.

'Vergeleken met Miami heeft Mercedes een veel betere balans gevonden en is er nauwelijks porpoising meer', opent Chandhok zijn verhaal. De auto ziet er goed uit en veel beter in balans in de bochten. Ik denk dat Mercedes zeker mee kan doen voor de voorste startrij in de kwalificatie. Dit is de eerste keer dat we Mercedes zo snel hebben gezien op een zaterdag.'

Hill is het eens met zijn collega en voegt toe: 'Je ziet dat de Mercedes-auto een goede auto is om mee te rijden. Je ziet bij het team ook dat iedereen in zijn nopjes is met de vooruitgang die ze geboekt hebben. Zeker George Russell zit er goed bij, veel beter nog dan Lewis Hamilton. Dat wordt dus een interessante teamstrijd bij Mercedes', aldus de wereldkampioen van 1996.

Russell en Hamilton mengen zich in strijd vooraan

Russell noteerde een derde tijd tijdens de laatste trainingssessie op zaterdagmiddag. De Engelsman gaf minder dan een anderhalve tiende toe op snelste man Charles Leclerc. Hamilton sloot aan op een vierde plaats, voor Carlos Sainz en Sergio Pérez. Het past in het plaatje dat Mercedes het hele weekend al goed voor de dag komt in Barcelona. Mogelijk ligt een goede uitgangspositie voor de race op zondag ook nog in het verschiet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws