F1 Live 16.00u | Kwalificatie Grand Prix van Spanje 2022 Formule 1
Formule 1

F1 Live 16.00u | Kwalificatie Grand Prix van Spanje 2022

F1 Live 16.00u | Kwalificatie Grand Prix van Spanje 2022

Na de vrije trainingen is het tijd voor de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje. Weet Ferrari de vorm van de trainingssessies vast te houden, kan Mercedes wederom verrassen en wat zijn de kansen van Max Verstappen? F1Maximaal houdt je op de hoogte over alle ontwikkelingen van de kwalificatie in het liveblog.

Zoals al in de inleiding is vermeld, kende Ferrari een uitstekende voorbereiding op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Charles Leclerc eindige alle trainingssessies bovenaan en heeft vooralsnog de beste papieren voor de kwalificatie. Teamgenoot Carlos Sainz deed het tevens verdienstelijk en kan nog niet worden uitgesloten van de strijd om poleposition voor zijn thuisrace. Toch moest hij telkens zijn meerdere erkennen in Leclerc.

Mercedes verrast in Spanje, Verstappen en Red Bull lijken klaar voor Grand Prix

Mercedes verreed eveneens goede vrije trainingen . George Russell en Lewis Hamilton werden tijdens de tweede vrije training respectievelijk tweede en derde achter kopman Leclerc. In de laatste training werd Russell derde en Hamilton vierde. De vorm van Mercedes komt enigszins als een verrassing, maar het is veelbelovend voor de rest van het weekend. Daarnaast leek de W13 nauwelijks tot geen last te hebben van porpoising. Zouden de Duitsers het probleem dan eindelijk hebben verholpen en de aansluiting met de top gevonden hebben?

Red Bull Racing kende ook een prima voorbereiding in Spanje. Echt snelle tijden werden er nog niet genoteerd, maar vooral qua racetempo ziet het er erg goed uit voor de renstal van Christian Horner. Of Max Verstappen en Sergio Pérez zich kunnen mengen in de strijd om poleposition, is dan ook nog maar de vraag. Wel is het zeker dat de RB18 op zondag goed voor de dag zal komen. Mogelijk ligt een soortgelijke race als die in Miami in het verschiet voor Verstappen.

VT3: Leclerc en Verstappen aan kop, Mercedes sluit aan

Tijdens de derde vrije training was Leclerc wederom de snelste man, terwijl Verstappen op minder dan een tiende achterstand zat van de Monegask. Russell en Hamilton sloten respectievelijk aan op de derde en vierde plaats. Voor Sainz en Pérez is er nog werk aan de winkel om de aansluiting met de top vier te vinden. Lees hier het hele verslag van de derde vrije training terug.

GP Spanje live kijken?

De Grand Prix van Spanje wordt onder andere live uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer je bij de aanbieders om zelf live beelden te zien van de sessies. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders voor het hele seizoen? Bekijk dan deze pagina.

F1 Live 16.00u | Kwalificatie Grand Prix van Spanje 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws