Marko: 'Alarmerend dat Ferrari long run-problemen grotendeels heeft opgelost' Formule 1
Formule 1

Marko: 'Alarmerend dat Ferrari long run-problemen grotendeels heeft opgelost'

Marko: 'Alarmerend dat Ferrari long run-problemen grotendeels heeft opgelost'

Helmut Marko vindt het alarmerend dat Ferrari de problemen die ze hadden met de long runs grotendeels opgelost lijkt te hebben. De adviseur van Red Bull Racing denkt dat zijn team daardoor een compromis moet vinden om de rode auto's aan te kunnen op dat gebied, zonder al te veel in te leveren qua snelheid.

Als eerste kijkt Marko naar zijn eigen team. Hij ziet nog dat er verbeterpunten zijn: 'We hebben nog steeds problemen in sector 2', zo citeert Motorsport-Total.com de Oostenrijkse topman bij ORF. Vervolgens richt hij zich op Ferrari: 'Het is alarmerend dat Ferrari de problemen met de long runs grotendeels heeft opgelost. De long runs van Leclerc waren namelijk erg constant.'

Red Bull moet volgens Marko met een antwoord komen om op zondag kans te maken in de race. Dat zou eventueel ten koste kunnen gaan van de snelheid in de kwalificatie op zaterdagmiddag: 'Laten we eens kijken welk compromis we kunnen vinden voor de kwalificatieronde, zonder dat we iets in moeten leveren aan snelheid in de race.'

Marko rekent op extra concurrentie van Mercedes

Marko denkt bovendien dat de strijd niet alleen tussen Ferrari en Red Bull gaat na de derde vrije training: 'Mercedes is erbij, zou ik zeggen', zo luidt de mening van de Grazer. 'Het wordt een spannende race tussen Mercedes, Ferrari en ons. Red Bull zit nu wel dichter bij Ferrari.' Leclerc was in VT3 de snelste man, voor Max Verstappen en George Russell.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws