Oud-Red Bull-coureur vergelijkt zichzelf met Verstappen, maar 'hij is een kampioen' Opinie
Opinie

Oud-Red Bull-coureur vergelijkt zichzelf met Verstappen, maar 'hij is een kampioen'

Oud-Red Bull-coureur vergelijkt zichzelf met Verstappen, maar 'hij is een kampioen'

Oud-coureur Vitantonio Liuzzi ziet wel wat overeenkomsten tussen hemzelf en Max Verstappen. De coureur reed in de beginjaren van Red Bull voor het Oostenrijkse team, en herkent zijn neiging van toentertijd om de limieten op te zoeken ook terug in de jonge Verstappen. Wel zegt Liuzzi dat de Nederlander veel succesvoller in de Formule 1 is, dan dat hij ooit zelf is geweest.

Red Bull was tijdens hun beginjaren in de Formule 1 nog niet het topteam dat het nu wel is, en vocht toentertijd meer mee op het middenveld. Het team stond wel gelijk al bekend om het opleiden van jonge talenten, zoals Liuzzi. De Italiaanse coureur reed onder andere voor Red Bull en zusterteam Toro Rosso, nu AlphaTauri, in een Formule 1-carrière die maar liefst twaalf jaar duurde. In een nieuwe Beyond the Grid-podcast kijkt Liuzzi terug op zijn carrière, en wordt hij ook gevraagd naar de huidige generatie coureurs op de grid.

Op de vraag wie van de huidige grid Liuzzi hem het meeste aan zichzelf doet denken, antwoordt de Italiaanse oud-coureur lachend: 'Moeilijk om te zeggen. Mensen zullen nu misschien wel denken dat ik een veel te hoge pet van mezelf op heb, maar met Max (Verstappen, red.) heb ik wel wat karaktereigenschappen gemeen.' Liuzzi durft echter niet helemaal de vergelijking met Verstappen te maken, want 'natuurlijk, is hij een superkampioen, en ik probeer me niet met Max te vergelijken. Maar ik probeerde ook de auto tot over de limiet te rijden, elke keer weer. Soms zelfs een beetje te veel over de limiet heen.' Ook Verstappen zocht vaak de limieten op in zijn jongere jaren, meent de Italiaanse oud-coureur.

Liuzzi over het talent van Verstappen: 'Hij maakt geen fouten meer'

Hoewel Liuzzi in het begin van zijn F1-carrière een paar keer gecrasht is, vanwege zijn neiging om altijd het randje op te zoeken, denkt hij wel dat het hem heeft geholpen om veel sneller te worden. Dit is een ontwikkeling die hij ook terugziet bij Verstappen. Volgens de Italiaan ging Verstappen in het begin ook veel over de limiet heen, 'maar nu doet hij alles helemaal goed. Hij maakt geen fouten meer, en is gewoon altijd en overal enorm snel.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws