Red Bull noteert dankzij winst kampioenschap in 2022 zeer positieve financiële cijfers Formule 1
Formule 1

Red Bull noteert dankzij winst kampioenschap in 2022 zeer positieve financiële cijfers

Red Bull noteert dankzij winst kampioenschap in 2022 zeer positieve financiële cijfers

Red Bull Racing heeft hele positieve financiële cijfers weten te noteren vorig jaar. De Oostenrijkse renstal wist uiteraard het constructeurskampioenschap te winnen en dat had een grote bijdrage in de omzet die het team wist te behalen. Ook het geld uit sponsorinkomsten was hoger ten opzichte van 2021, waarin het team wel het budgetplafond overschreed. Ondanks de uitgekeerde bonussen vorig seizoen, was dit in 2022 niet het geval.

Dat Red Bull afgelopen seizoen meer winst wist te boeken dan het jaar ervoor, is vooral te danken aan het gewonnen constructeurskampioenschap. De Oostenrijkse renstal wist tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten de titel te pakken, nadat Max Verstappen in Japan al het coureurskampioenschap pakte. De omzet die Red Bull Technology wist te behalen was omgerekend ongeveer 447 miljoen euro, terwijl er een winst werd geboekt van ongeveer 15,5 miljoen euro. Voor het raceteam lagen de cijfers wat lager, namelijk 322 miljoen euro omzet en 2,3 miljoen euro winst, meldt Motorsport.com.

Het team genereerde ook hogere inkomsten uit sponsoring, met Oracle die aan het begin van het seizoen 2022 als titelpartner toetrad. Het team merkt tegelijkertijd op dat de productiekosten lager waren als gevolg van 'zorgvuldig kostenbeheer, sterke relatieve prestaties en betrouwbaarheid, en beperkte schade door ongevallen tijdens race-evenementen.' Dit jaar zal dit kostenpost wat hoger liggen. Sergio Pérez kostte Red Bull dit seizoen namelijk al bijna 2,5 miljoen euro als het gevolg van meerdere ongelukken.

Red Bull ditmaal wel binnen de budgetlimieten

Vorig seizoen waren de cijfers van Red Bull op financieel vlak ook positief, maar het werd ook duidelijk dat het team het budgetplafond had overschreden in 2021. In september maakte de FIA duidelijk dat alle teams vorig jaar onder het plafond waren gebleven, dus ook de Oostenrijkse renstal. Gezien de prestaties van Red Bull dat seizoen was dit zeker nog geen uitgemaakte zaak. De constructeurskampioen moest immers meer bonussen uitdelen aan zowel Verstappen als Pérez als het gevolg van het goede seizoen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws