Windsor wijst enorme kracht Verstappen aan en vergelijkt hem met andere grootheid in de sport Opinie
Opinie

Windsor wijst enorme kracht Verstappen aan en vergelijkt hem met andere grootheid in de sport

Windsor wijst enorme kracht Verstappen aan en vergelijkt hem met andere grootheid in de sport

Peter Windsor denkt dat Max Verstappen de eerste achtvoudig wereldkampioen in de Formule 1 zou kunnen worden. Volgens de Britse journalist is de combinatie met Red Bull Racing een bijzonder sterke en hij verwacht dat het Oostenrijkse team Verstappen ook in de komende seizoenen een goede auto kan geven. Windsor ziet de drievoudig wereldkampioen ook niet vertrekken bij Red Bull en mede daarom denkt hij dat Lewis Hamilton een mogelijke achtste wereldtitel wel uit zijn hoofd kan zetten.

Verstappen vierde twee maanden geleden pas zijn 26ste verjaardag, maar toch heeft hij al drie wereldtitels op zijn naam staan. Na een zeer dominant seizoen van Verstappen en Red Bull in 2023 verwacht Windsor dat de regerend wereldkampioen ook in 2024 en 2025 als sterkste uit de bus zal komen. 'Het zal in 2024 een stuk dichterbij elkaar zitten, maar zal dat Max (Verstappen, red.) ervan weerhouden om de titel te pakken? Ik denk het niet', zo geeft Windsor in zijn livestream op YouTube meteen antwoord op zijn eigen vraag.

Zelfs als andere teams erin slagen om de kloof naar Red Bull te dichten, heeft het Oostenrijkse team nog steeds een voordeel volgens Windsor. 'Het team van Red Bull weet op vrijwel ieder type circuit hoe het de auto moet afstellen. Mochten Ferrari en Mercedes in de buurt komen, dan moeten zij dit eerst ook nog uitvogelen. Dat voordeel heeft Red Bull. Je moet wel heel veel lef hebben om flink wat geld in te zetten op een titel voor iemand anders dan Max volgend jaar', zegt Winsor, die overigens wel verwacht dat Verstappen in 2024 geen winstpercentage van 86 procent gaat halen. 'Als iedereen zijn taken uitvoert, dan zou hij niet meer dan 45 procent van de races moeten winnen. Maar dat zal hij waarschijnlijk wel doen.'

Kansen vanaf 2026

Een vierde titel voor Verstappen komt er volgens Windsor dus vrijwel zeker en in 2025 zal de vijfde waarschijnlijk volgen. 'Het wordt tot aan de nieuwe reglementen waarschijnlijk veel van hetzelfde. Hij zou dus vijf kampioenschappen kunnen hebben als de nieuwe reglementen van kracht worden', zegt de Brit, die verwacht dat Red Bull ook goed voor de dag zal komen wanneer de nieuwe regels in 2026 ingaan.

Daarnaast kan Windsor het zich niet voorstellen dat Verstappen zijn heil bij een ander team zal gaan zoeken en dus blijft de succesvolle combinatie intact. 'Misschien dat Newey er wel mee stopt tegen die tijd, maar zal dat echt een probleem zijn als we al met de nieuwe reglementen bezig zijn?', vraagt hij zich hardop af. Aan de kwaliteiten van Verstappen zal het in ieder geval niet liggen, denkt de journalist. 'Hij is erg goed in het verkeer, hij weet ontzettend goed uit de problemen te blijven in de eerste ronden als hij niet vooraan mag beginnen. Hij weet ook heel goed wanneer hij wel en wanneer hij niet moet pushen. Hij weet ook bij welke coureur hij wel agressief kan zijn en bij welke niet', somt Windsor een aantal sterke punten van Verstappen op.

Geen achtste titel voor Hamilton, wel voor Verstappen

Met bovenstaande kwaliteiten kan Verstappen een verschil maken ten opzichte van de concurrentie, maar met één bepaalde kwaliteit kan de Nederlander zich pas echt goed onderscheiden van de rest. 'Net als Schumacher weet hij precies wat hij nodig heeft in de complexe wereld van de F1. Hij kan dat goed overbrengen en zijn team precies vertellen wat hij wil. Hij zegt: geef me dit en ik doe de rest. Het is geweldig wat hij heeft laten zien dit jaar, dus ja ik denk dat hij er acht kan winnen', zegt Windsor, die daarentegen denkt dat Hamilton een achtste titel uit zijn hoofd moet zetten. 'Ik hoop het wel, want ik leef nog altijd met hem mee na wat er in Abu Dhabi 2021 is gebeurd. Maar ik ben er niet zo zeker van dat hij die kans nog gaat krijgen, zolang Max bij Red Bull rijdt', aldus Windsor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws