Alonso wijt slechte snelheid Aston Martin tijdens GP Mexico deels aan Pérez Formule 1
Formule 1

Alonso wijt slechte snelheid Aston Martin tijdens GP Mexico deels aan Pérez

Alonso wijt slechte snelheid Aston Martin tijdens GP Mexico deels aan Pérez

Fernando Alonso denkt dat de Grand Prix van Mexico nog moeilijker werd gemaakt doordat hij aan het begin van de race over brokstukken van de auto van Sergio Pérez reed. De coureur van Red Bull Racing crashte aan het begin van de race met Charles Leclerc en moest zijn race staken. Alonso kende op zijn beurt ook geen goede zondag. Naast het feit dat de snelheid het hele weekend niet aanwezig was, moest hij ook vroegtijdig stoppen op het Autódromo Hermanos Rodríguez.

Alonso was gedurende het gehele weekend al ongelukkig in Mexico. De coureur spinde in totaal drie keer en moest zijn race uiteindelijk vroegtijdig staken. De Spanjaard denkt dat het aan het begin van de race al een beetje misging voor zijn Aston Martin-bolide. 'Ik denk dat we in de eerste ronde schade hebben opgelopen aan de onderkant van de auto door wat brokstukken van Checo's (Sergio Pérez, red.) auto, dus het was nog pijnlijker met een al langzame auto in de race', wordt Alonso geciteerd door Speedcafe.

Alonso: 'Je leert meer van de moeilijkheden'

De Grand Prix van Mexico was opnieuw een dramatisch weekend voor Aston Martin. De Britse renstal begon nog uitstekend aan dit seizoen, maar is in de afgelopen maanden ver teruggezakt. 'We bevinden ons in een situatie waarin we niet willen zijn. Tegelijkertijd werken we heel hard om de situatie te verbeteren, proberen we zoveel mogelijk tests uit te voeren en zoveel mogelijk feedback te geven. Je leert meer van de moeilijkheden dan van de goede dagen, maar hopelijk kunnen we op een hoogtepunt eindigen.'

Alonso kan echter niet specifiek duiden wat er misgaat bij Aston Martin. De tweevoudig wereldkampioen merkt op dat het team overal veel tijd verliest. 'Op dit circuit verliezen we één of twee tienden per bocht. Het is niet slechts één sector waar we de hele rondetijd verliezen. We zijn traag, en ik denk niet dat het aan de afstelling ligt.' Alonso wijst daarin ook naar zichzelf. 'Ik mist gewoon het vertrouwen. Ik was niet op mijn best, dus we moeten allemaal verbeteren', geeft de man uit Oviedo toe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws