Red Bull houdt 'charismatische persoon' goed in de gaten: 'Pérez had weer een slechte race' Formule 1
Formule 1

Red Bull houdt 'charismatische persoon' goed in de gaten: 'Pérez had weer een slechte race'

Red Bull houdt 'charismatische persoon' goed in de gaten: 'Pérez had weer een slechte race'

Jolyon Palmer denkt dat Red Bull Racing de prestaties van Daniel Ricciardo bij AlphaTauri nauwlettend in de gaten houden. De voormalig Formule 1-coureur denkt dat de Australiër is gehaald om een terugkeer bij de Oostenrijkse renstal mogelijk te maken. De coureur van AlphaTauri kende in Mexico in ieder geval een uitstekende race, terwijl de race van Sergio Pérez, die al een tijdje onder druk staat, in de eerste bocht al ten einde kwam.

De Grand Prix van Mexico was het moment voor Pérez om zijn vorm terug te vinden. Na de vrijdag en de zaterdag waren zowel Christian Horner als Helmut Marko redelijk tevreden met de prestaties van de Mexicaanse coureur. De meervoudig racewinnaar pakte in de kwalificatie de vijfde tijd en stond minder dan twee tienden achter Max Verstappen. Tussen de Red Bull-coureurs stond Ricciardo, die met zijn AlphaTauri-bolide het gehele weekend veel indruk wist te maken.

Voor Ricciardo was een vierde plek in de kwalificatie uiteraard ook goed voor zijn zelfvertrouwen. Zijn terugkeer in de Formule 1 verliep nog niet helemaal zoals gewenst, aangezien de man uit Perth voor de Mexicaanse Grand Prix nog geen punten had gescoord en vijf races moest missen vanwege een gebroken hand. In die vijf races liet invaller Liam Lawson zien dat het mogelijk was om punten te scoren met de auto van de Italiaanse renstal. De goede prestaties van Lawson en Ricciardo zouden de druk op Pérez best verhoogd kunnen hebben.

Er wordt namelijk gesuggereerd dat Ricciardo is gehaald als mogelijke vervanger van Pérez. De Grand Prix van Mexico was dus een belangrijk moment voor de Australiër en de Mexicaan. 'Het is moeilijk om Helmut tevreden te stellen, maar hij zou tevreden zijn geweest met Daniel Ricciardo', stelt Palmer in de Chequered Flag-podcast. 'En ik denk dat het vooral de beslissing is van Christian Horner om Ricciardo terug te halen. Hij heeft veel waardering voor Daniel, een zevenvoudig Grand Prix-winnaar met Red Bull, en hij heeft er ook één gewonnen met McLaren.'

Geruchtenmolen op volle toeren na GP Mexico

Toch lijkt Red Bull voorlopig nog Pérez binnenboord te houden, al waren er na de Grand Prix van Mexico voldoende geruchten. Een beroemde Spaanse Formule 1-journalist deelde een cryptisch bericht op X (voorheen Twitter), waardoor de geruchtenmolen op volle toeren begon te draaien. Aangezien de Albert Fabrega, de journalist in kwestie, weinig deelde over het gerucht dat hij hoorde, werd er veel gespeculeerd. Zo zou bijvoorbeeld Fernando Alonso naar Red Bull gaan en zou Pérez het omgekeerde pad bewandelen.

Verder dan speculaties van Formule 1-fans is het gerucht voorlopig niet gekomen. Palmer denkt op zijn beurt ook dat Red Bull niet buiten de eigen vijver zou vissen. 'Het is fijn om zo'n charismatische persoon als Ricciardo in de buurt te hebben. Het is in het belang van het team dat hij weer in goede vorm is, vooral omdat Pérez weer een moeilijke race had. Daarom is Daniel terug, om te proberen terug te keren naar Red Bull, dus natuurlijk worden zijn prestaties nauwlettend in de gaten gehouden.'

Waar zou Pérez heen kunnen? 

Mocht Pérez daadwerkelijk vervangen worden door Ricciardo, dan is het nog maar de vraag of de Red Bull-coureur ergens anders terecht kan. Momenteel zijn de meeste zitjes vergeven, maar een oud-werkgever zou graag een plaatsje vrijmaken. 'Hij is een van de topcoureurs', zegt Alessandro Alunni Bravi, teamvertegenwoordiger van Alfa Romeo Sauber, bij Récord. 'Hij is een optie en als het aan mij zou liggen, zou ik hem morgen al naar het team halen.' Pérez reed in 2011 en 2012 al voor Sauber.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws