Ralf Schumacher analyseert de rijdersmarkt: 'Mercedes past goed bij Verstappens persoonlijkheid' Opinie
Opinie

Ralf Schumacher analyseert de rijdersmarkt: 'Mercedes past goed bij Verstappens persoonlijkheid'

Ralf Schumacher analyseert de rijdersmarkt: 'Mercedes past goed bij Verstappens persoonlijkheid'

Zesvoudig Grand Prix-winnaar Ralf Schumacher denkt dat het vertrek van medewerkers bij Red Bull Racing, zoals Adrian Newey, de gedachten van Max Verstappen kunnen beïnvloeden. Volgens de Duitser is Mercedes de enige optie voor de Nederlander als hij wil vertrekken, want Ferrari zit de komende jaren vol. Hij ziet Verstappen liever bij Red Bull, tenzij het team implodeert.

Schumacher heeft zijn ongezouten mening over de dingen die er gaande zijn bij Red Bull niet voor zichzelf gehouden. De broer van Michael Schumacher vindt teambaas Christian Horner de verantwoordelijke voor alle chaos achter de schermen, en als Verstappen daardoor vertrekt, dan vindt hij dat Horner dat zelf heeft veroorzaakt. De geruchten over de overstap van Verstappen naar Mercedes waren de laatste paar dagen niet meer zo actief, maar Schumacher ziet nog steeds een kans als er meer medewerkers van Red Bull besluiten te vertrekken. 'Ik denk dat hij daardoor wat kalmer naar de situatie kan kijken', stelt Schumacher tegenover Sky Deutschland.

'Er is niets zo erg als veel vertrekkende medewerkers in de Formule 1. Max zal volgend jaar nog niets te klagen hebben, maar zijn enige optie zou Mercedes zijn. Ferrari zit al vol', vervolgt Schumacher. In 2026 verwacht hij dat er meer opties zijn voor de Nederlander. 'Max is niet gestresst. Als hij besluit om het team te verlaten, dan is alles mogelijk. Bij Mercedes kan hij dan terecht. Wolff is niet alleen de teambaas, maar ook de CEO, en iedereen zou de deur openhouden voor Max. Maar ik zie hem veel liever bij Red Bull, tenzij alles implodeert', zegt de Duitser. Naar zijn idee zou Verstappen wel bij Mercedes passen. 'Hij spreekt Duits, dus het is een goed alternatief voor hem. Hij zou goed bij het team passen, ook met zijn persoonlijkheid.'

Schumacher hoopt op Hülkenberg-Sainz bij Audi

Schumacher ziet wel een aantal dingen die een overstap naar Mercedes moeilijk zouden maken voor Verstappen. 'Theoretisch gezien moet Verstappen eerst onder zijn contract uit zien te komen. Dat zou Marko ook kunnen doen, omdat zij aan elkaar gelinkt zijn. Ik denk ook niet dat ze hem bij Red Bull in de weg zouden staan als hij echt zou willen vertrekken', denkt Schumacher. Andere teams op de grid lijken naar het idee van de Duitser geen optie te zijn voor Verstappen. Audi, die vanaf 2026 intreedt, is ook een Duits team, maar daar zou Schumacher Carlos Sainz willen plaatsen. 'Een Duitse line-up zou mooi zijn, maar Sainz is de coureur die iedereen wil. Vanuit Audi's perspectief zou dat fantastisch zijn, want dan heb je een zeer sterke line-up.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws