Turrini zag 'Super Max' niet terug in Verstappen: 'Een signaal? Wie weet' Opinie
Opinie

Turrini zag 'Super Max' niet terug in Verstappen: 'Een signaal? Wie weet'

Turrini zag 'Super Max' niet terug in Verstappen: 'Een signaal? Wie weet'

Formule 1-journalist Leo Turrini concludeert uit de Grand Prix van Miami dat Max Verstappen geen 'onoverwinnelijke samoerai' is. De Italiaan zag dat de RB20 niet perfect was en dus verloor. Dat had naar zijn idee niets met de safetycar te maken, dat was al te zien vanaf het begin van de race. Of het een signaal was of niet, dat weet Turrini niet.

Het is bijna vreemd om te zeggen dat we het niet echt meer gewend zijn dat Verstappen op een andere trede van het podium staat dan de allerhoogste. Of een andere bokaal in zijn handen heeft dan die van de winnaar. Race-ingenieur Gianpiero Lambiase herinnerde Verstappen er dan ook voor de zekerheid even aan dat hij afgelopen zondag zijn auto niet achter het bordje met nummer één mocht parkeren. Iemand anders had gewonnen, namelijk Lando Norris. De drievoudig wereldkampioen was aan het vechten met de balans van zijn bolide, en kreeg het gedurende de race niet op de rit. De timing van de safetycar was niet ideaal, en ook de schade aan de vloer niet. Verstappen zei zelf dat het wel meeviel, vanuit Red Bull werd gecommuniceerd dat de schade toch wel veel invloed had op zijn rondetijden.

'Ik ben heel blij met Norris', begint Turrini in zijn blog Profondo Rosso bij Quotidiano Nationale. 'Al jaren zeggen we dat hij een talent is. En er is ook iets vaags romantisch aan zijn loyaliteit aan McLaren, een glorieuze naam die mede is hersteld door een Italiaans brein: Andrea Stella', vervolgt Turrini. 'De les die we hebben geleerd van Miami: Verstappen is geen onoverwinnelijke samoerai. De Red Bull was in Florida niet perfect en heeft verloren. Toen speelde de safetycar een rol, maar aan het begin deed Super Max niet hetzelfde als normaal. Een signaal? Wie weet', schrijft de Italiaan. Toen de safetycar de baan opkwam vanwege het incident tussen Logan Sargeant en Kevin Magnussen, kon Norris een gratis stop doen. Door wat gestuntel bij de wedstrijdleiding kwam Norris voor de safetycar terecht, en moest het hele veld de safetycar een ronde later passeren.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

mclaren gp miami 2024 norris
Norris won zijn eerste race in Miami. (Foto: McLaren F1 Media).

Turrini genoot van Miami: 'Zou vaker moeten gebeuren'

Volgende week begint het Europese gedeelte van het seizoen, dat zal worden afgetrapt in Imola. Ferrari brengt naar eigen zeggen een gigantische update mee die haar een stuk dichter bij Red Bull moet brengen. Red Bull zal direct antwoorden, de Oostenrijkse renstal neemt ook een update mee. 'Hoofdstuk Ferrari', markeert Turrini in zijn blog. 'Ik vrees nu al die messianistische verwachtingen voor de beloofde updates in Imola. Deze dingen brengen traditioneel enorm veel pech met zich mee, dus ik zwijg', stelt de Italiaan. 'Het resultaat van Leclerc en Sainz, gezien de omstandigheden, is niet te verwaarlozen.'

Leclerc werd derde op zondag, op zaterdag werd hij tweede in de sprintrace. 'Maar als en wanneer de Red Bulls te verslaan zijn, moet het de rode auto zijn die ervan profiteert, niet de oranje', schrijft Turrini. 'Over het algemeen was het een Grand Prix met minstens drie teams die er dicht bij elkaar stonden qua prestaties. Dat is wat we altijd willen zien en het zou mooi zijn als het vaker zou gebeuren. De tribunes waren ook uitverkocht in Miami. Misschien, zoals ik vaak schrijf, zijn de rouwklachten over de dood van de Formule 1 een beetje overdreven. Wat zou ik graag terugkeren naar de mooie woestijnen van Phoenix of Indianapolis!'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws