Marko lacht om feestende Norris en Verstappen: 'Op dat gebied kan Max nog wat van Lando leren' Formule 1
Formule 1

Marko lacht om feestende Norris en Verstappen: 'Op dat gebied kan Max nog wat van Lando leren'

Marko lacht om feestende Norris en Verstappen: 'Op dat gebied kan Max nog wat van Lando leren'

Red Bull Racing-topadviseur zag dat Max Verstappen blij was voor goede vriend Lando Norris nadat de Brit zijn eerste race won in Miami. De Oostenrijker denkt dat Verstappen op het gebied van feestjes nog wel iets kan leren van Norris, maar voor de rest denkt hij niet dat McLaren nu een bedreiging zal vormen. Marko vermoedt wel dat er een last van Norris' schouders is gevallen, en dat hij daarom sterker kan gaan presteren.

Verstappen moest tijdens de Grand Prix van Miami zijn meerdere erkennen in Norris, die kon profiteren van de safetycar en daarna op de harde band een betere pace had dan de Red Bull-coureur. De Nederlander liet het hele weekend in Florida al weten dat de balans niet optimaal was, en gedurende de race was hij constant met ingenieur Gianpiero Lambiase aan het kijken hoe ze de balans konden verbeteren. Het hielp dan ook niet dat hij halverwege de race een bollard van de baan reed en daarbij hard over de kerbs reed, waardoor vermoedelijk zijn vloer beschadigd was. Na afloop was Verstappen er niet boos over, hij was blij voor Norris en leek van plan te zijn in Imola gewoon terug te slaan.

De vrienden en F1-collega's hebben tot in de late uren in Miami feestgevierd. 'Ik had helaas gelijk dat we gewoon te langzaam waren', zegt Marko tegenover Oe24. Voorafgaand aan het weekend in Miami voorspelde hij al dat ze het lastig zouden krijgen. 'Max gelooft dat de schade niet zo ernstig was. Het was een feit dat we langzamer waren dan McLaren', gaat de 81-jarige verder. 'Max heeft een zeer goede relatie met Norris. Hij neemt hem vaak mee in het vliegtuig en ze spreken ook regelmatig af om te simracen. Betreffende het feestvieren lijkt Max nog wat te kunnen leren van Norris', glimlacht Marko. 'Maar nu is het vrezen dat Lando op de baan nog gevaarlijker voor hem wordt, omdat de druk nu weg is.'

Het Verstappen-Mercedes-verhaal 'is helemaal niet actueel'

Het duurde zeker vijf seizoenen voordat Norris zijn eerste zege kon behalen, en hij zat tot de Grand Prix van Miami opgescheept met het akelige record van de meeste podiumplekken zonder overwinning. Marko denkt echter niet dat McLaren nu permanent een bedreiging zal vormen. 'Nee, daar maak ik me geen zorgen over. Norris staat meer dan vijftig punten achter. Bovendien brengen we in Imola een upgrade waar ik veel van verwacht. Maar Miami liet zien dat we ons op het sportieve moeten concentreren', zegt Marko. Het Oostenrijkse medium vraagt hem daarom direct naar wat er gebeurde tussen Red Bull-CEO Oliver Mintzlaff en Mercedes-teambaas Toto Wolff. 'Daar wil ik niets over zeggen. Ik was toen al onderweg naar het vliegtuig.'

Marko sluit iedere week uit dat Verstappen binnenkort een overstap zal maken naar een ander team, maar kan dat blijkbaar blijven doen. Oe24 vraagt hem er nogmaals naar. 'Zolang hij een competitieve auto krijgt, kunnen we ervan uitgaan', zegt Marko. Hij denkt echter wel dat 2026 een keerpunt kan vormen, aangezien de technische reglementen dan over de kop gaan. 'Max wil rijden waar hij de beste kans op zeges heeft, en dat is momenteel bij Red Bull. Het verhaal over Mercedes en Verstappen die vertrekt met Newey is momenteel helemaal niet actueel. Natuurlijk praten we wel over de toekomst', aldus Marko.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws