'Russell die Hamilton verslaat zou niet het einde van de wereld zijn' Opinie
Opinie

'Russell die Hamilton verslaat zou niet het einde van de wereld zijn'

'Russell die Hamilton verslaat zou niet het einde van de wereld zijn'

Damon Hill denkt dat Lewis Hamilton ermee zou kunnen leven als George Russell hem in zijn eerste jaar bij Mercedes kan verslaan. Dat laat de wereldkampioen van 1996 weten in gesprek met Express. De Engelsman ziet een Hamilton die zich goed voelt en zelfs profijt zou kunnen halen uit een snelle Russell.

Hill ziet in de persoon van Russell een upgrade ten opzichte van voormalig Mercedes-teamgenoot Valtteri Bottas. Bovendien helpt het dat Hamilton momenteel goed in zijn vel lijkt te zitten, zo denkt zijn landgenoot; 'Lewis lijkt zo op z'n gemak nu. Ik denk niet dat hij de druk zal voelen. Als George hem op de hielen kan zitten of snel is, dan kan hij daar wel mee omgaan.'

Russell staat bekend als één van de grootste talenten in de Formule 1 en kan bij Mercedes die titel waarmaken. Hill sluit dan ook niet uit dat hij Hamilton kan verslaan. Hoe zou dat voor de zevenvoudig wereldkampioen aankomen? 'Het zal niet het einde van de wereld zijn. Hij voelt zich op z'n gemak en bovendien denk ik dat hij zich beter voelt met een snelle teamgenoot die tussen hem en Red Bull Racing of Ferrari kan zitten', aldus Hill.

Mercedes met sterk rijdersduo in 2022-seizoen

Mercedes mag volgens Hill in ieder geval in de handen wrijven met twee coureurs als Hamilton en Russell. Hij waarschuwt de concurrentie dan ook om Mercedes niet te onderschatten, ondanks stroeve testdagen: 'Ze hebben één van de sterkste coureurs aller tijden, dat is al één punt. Het andere punt is dat de tweede coureur één van de grootste talenten is in de sport. Dus ja, dat is wel een sterk rijdersduo.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws