Tung heeft slecht nieuws voor concurrentie Verstappen: 'Als je dit al goed vond' Opinie
Opinie

Tung heeft slecht nieuws voor concurrentie Verstappen: 'Als je dit al goed vond'

Tung heeft slecht nieuws voor concurrentie Verstappen: 'Als je dit al goed vond'

Ho-Pin Tung heeft slecht nieuws voor iedereen die denkt Max Verstappen zaterdag te kunnen verslaan in de race op het Jeddah Corniche Circuit. De Red Bull Racing-coureur sleepte op overtuigende wijze zijn allereerste poleposition in Saoedi-Arabië in de wacht, maar Tung vermoedt dat Verstappen zaterdag nog een tandje bij kan zetten. Tom Coronel is daar echter nog niet zo zeker van.

Verstappen ging uit van een spannende kwalificatie, maar aan het einde van Q3 bedroeg het verschil naar de nummer twee, Charles Leclerc, maar liefst drie tienden van een seconde. Toch vindt Tung de prestatie van de Ferrari-coureur ook knap. 'Je kunt hen inmiddels wel kwalificatiespecialisten noemen', doelt Tung in de nabeschouwing van Viaplay op Verstappen en Leclerc. 'Van Leclerc was dat eigenlijk al wel duidelijk en dat zie je ook vaak wel in de race. Bij hem heb je toch altijd wel een beetje het gevoel dat zijn afstelling daar ook meer op gericht is. In de race heeft hij toch vaak wat meer problemen en meer slijtage aan de banden. Dat geeft hem in de kwalificatie net dat beetje extra.'

'Bij Verstappen is het bijzondere dat hij het zowel op zaterdag als zondag iedere keer weer weet te doen', wijst Tung vervolgens op het grote verschil tussen de twee kemphanen. En Tung heeft nog meer slecht nieuws voor de Monegask. 'Als je denkt dat het nu goed was, wacht dan maar tot morgen. Want ik denk dat het zaterdag nog een stapje beter wordt.' Coronel is daar echter nog niet zo zeker van. 'Leclerc gaf wel wat weg. Hij vond het gat te groot. Hij gaf zelf aan dat ze zich wat meer geconcentreerd hebben op de race pace', lijkt Coronel op een mogelijke strijd tussen Verstappen en Leclerc te hinten.

Poleronde Verstappen op de limiet

Leclerc vond het verschil naar Verstappen zoals gezegd groot, maar volgens Coronel moet de Monegask zich daar niet druk om maken. 'Het zit ook niet in de Ferrari en in de combinatie met Leclerc. En dan heb je de Max-factor. Daar kan je gewoon niet tegen opboksen', weet Coronel, die Verstappen in de kwalificatie alles uit de RB20 zag persen. 'Deze ronde was wel maximaal. Daarom zei hij ook dat dit een ronde was zoals die in 2021. Ik kon echt nergens een foutje bespeuren. Ik dacht zelfs in die laatste bocht: nee, niet weer die muur raken. En dat ging echt maar net goed. Dan weet je ook: jongens, kom maar op. Dit gaat jullie toch niet lukken', besluit Coronel.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws