Turrini hoopt op officiële bevestigingen: 'Elkann probeert Newey naar Maranello te krijgen' Opinie
Opinie

Turrini hoopt op officiële bevestigingen: 'Elkann probeert Newey naar Maranello te krijgen'

Turrini hoopt op officiële bevestigingen: 'Elkann probeert Newey naar Maranello te krijgen'

Formule 1-journalist Leo Turrini moest het vertrek van Adrian Newey vanzelfsprekend even in zijn blog 'Profondo Rosso' bespreken. De journalist met een gevoel voor humor kijkt nuchter en realistisch naar de zaak, al lijkt hij het wel mooi te vinden als de topontwerper besluit om met Ferrari in zee te gaan. Max Verstappen zit hoe dan ook gebeiteld bij Red Bull Racing.

Turrini schreef in zijn vorige blogs al dat hij Ferrari-CEO John Elkann applaudisseerde voor de pogingen om Newey naar Maranello te krijgen. Als het aan de Italiaan ligt, liever vandaag dan morgen. Newey is tot deze tijd volgend jaar echter nog bezig met het Hypercar-project van Red Bull, en daarna is het nog maar de vraag of hij wel een vervolgstap wil ondernemen. Goede vriend en tevens manager Eddie Jordan sluit een pensioen niet uit, omdat Newey's zeilboot dit jaar ook wordt opgeleverd en hij vaker heeft gezegd dat hij daar graag mee wil gaan varen. De tijd zal het leren wat Newey volgend jaar gaat doen en waar. 'Is Newey zoals Pep Guardiola en Lewis Hamilton zoals Kylian Mbappé?' vraagt Turrini zich af.

'Als we fans waren van een voetbalteam, wat zouden we dan denken van een president die Guardiola en Mbappé aantrekt? Op zijn minst zou hij een standbeeld krijgen', schrijft de journalist. 'Wat betreft John Elkann is het legitiem om alles en het tegenovergestelde van alles te denken. Maar hij heeft de meest succesvolle coureur aller tijden naar Ferrari gebracht (tussen haakjes: met een onmiddellijke tegenprestatie die de waarde van Ferrari behoorlijk liet stijgen)', vervolgt de Italiaan. 'En hij probeert de meest succesvolle ontwerper aller tijden naar Maranello te halen. Lewis Hamilton plus Adrian Newey. In het tweede geval hopen we op officiële bevestigingen.'

'Er staan andere dingen te gebeuren'

'Maar het feit alleen al dat de hypothese geloofwaardig is, spreekt voor zich', vervolgt Turrini. 'Daarnaast is de F1 niet hetzelfde als voetbal. Soms is het zelfs onvoorspelbaarder. Maar de omstandigheden creëren om een winnende cyclus te proberen te openen is wat van een aandeelhouder wordt verwacht. Voor de rest... Red Bull heeft al geruime tijd te maken met een intern tumult dat van ver komt', schrijft de journalist, doelend op zaken die al sinds het begin van het jaar achter de schermen lopen bij de Oostenrijkse renstal.

'Ik weet niet hoe Verstappen zal reageren, maar zonder bijzondere gebeurtenissen heeft hij de titel van 2024 al op zak en als hij blijft waar hij is, zal hij de natuurlijke favoriet zijn voor het aankomende jaar. Maar er staan andere dingen te gebeuren. Ik weet dat jij weet dat ik dat weet. En ondertussen is er ook nog het raceweekend in Miami om over te praten. We zijn hier permanent in een remake van Back to the Future beland, toch?' sluit Turrini af.

Sluit nu een abonnement af bij Viaplay met hoge korting!

Pakt Verstappen de overwinning in Miami? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws