Van der Garde ziet Verstappen opleven in Imola: 'Nu zijn de rollen omgedraaid' Opinie
Opinie

Van der Garde ziet Verstappen opleven in Imola: 'Nu zijn de rollen omgedraaid'

Van der Garde ziet Verstappen opleven in Imola: 'Nu zijn de rollen omgedraaid'

Giedo van der Garde en Tom Coronel zien dat Max Verstappen weer opleeft bij Red Bull Racing. De Nederlander wist zijn pole te behouden tijdens de sprintrace, ondanks dat Charles Leclerc hem meteen voorbijging bij de start. Later in de sprintrace lukte het Verstappen alsnog om zijn plek terug te pakken, terwijl Ferrari problemen leek te hebben met graining. Dat stemt positief in het kamp van Red Bull.

'Je ziet dat het coureurs zijn', begint Coronel na afloop van de sprintrace bij Viaplay. 'Op het moment dat die helm opgaat wil je er gewoon voor gaan zitten en maakt het niet uit om hoeveel punten het gaat. In het begin had ik niet het idee dat het zou kunnen. Je zag dat Leclerc net even ietsjes sterker was, en als Max er dan constant achter zit, dan vraagt 'ie ook meer van zijn banden. Maar op de één of andere manier zagen we dat Leclerc meer bandenproblemen kreeg.'

'In Australië was compleet andersom'

'Het is wel mooi om te zien, want in Australië was compleet andersom', vult Van der Garde aan. 'Daar zagen we dat Max goed mee kon komen, maar vervolgens kregen ze veel degradatie en dat kreeg Leclerc bijna niet. Nu zijn de rollen omgedraaid, dat Ferrari problemen heeft en dat de update die Red Bull heeft meegenomen, gewoon wel goed is. Want heel eerlijk, Pérez ging ook echt hard.'

Voor Van der Garde komt het dan ook niet echt als een grote verrassing dat Red Bull er goed voor staat dit weekend. 'Na Melbourne zijn ze aan de slag gegaan: waar komen we tekort, wat is niet goed, wat is wel goed? Je ziet nu, ze hebben gewoon een stapje gemaakt en heel eerlijk, de eerste beste kans dat 'ie hem ernaast zet, gelijk er voorbij en ook goed er voorbij', sluit Van der Garde af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws