Binotto weet wat er misging bij Leclerc: 'Dan kun je je soms vergissen' Formule 1
Formule 1

Binotto weet wat er misging bij Leclerc: 'Dan kun je je soms vergissen'

Binotto weet wat er misging bij Leclerc: 'Dan kun je je soms vergissen'

Mattia Binotto heeft een verklaring waarom het Charles Leclerc niet lukte om de eerste positie vast te houden. De Monegask wist Max Verstappen direct bij de start te pakken, waardoor de Nederlander in de achtervolging moest. Uiteindelijk lukte het Verstappen om de Ferrari-coureur weer in te halen, doordat die last kreeg van graining. Binotto denkt zeker te weten waardoor dat probleem ontstond.

'We hadden graining verwacht, maar niet zo vroeg', geeft Binotto toe in gesprek met Auto, Motor und Sport. 'De balans van onze auto was niet perfect. Als je alleen in de regen oefent om je voor te bereiden op een droge race, kun je je soms vergissen.' Charles Leclerc voerde een ander argument op: 'Misschien heb ik in het begin van de sprintrace het tempo te hard opgevoerd.'

'Sainz reed een andere race dan Leclerc'

Opvallend was dat Carlos Sainz de bandenproblemen van Leclerc bleef bespaard. 'Sainz reed ook een andere race dan waar Leclerc aan begon', luidt de verklaring van de teambaas van Ferrari. 'Daarom waren de eisen voor zijn banden heel anders.' In de sprintrace wist Sainz zes plaatsen op te schuiven. Dat zorgde voor een vierde startpositie voor de race van zondag, achter Sergio Pérez.

Bij Red Bull waarschuwen ze dat zelfs op de mediumband graining kan ontstaan. Binotto is daar niet zo bang voor. 'Er zijn manieren om dat, met toegestane ingrepen, te verhelpen', zo verzekert hij. Voorbeelden daarvoor zijn aanpassingen aan de aerobalans, de bandenspanning of de remkoeling. Het mag duidelijk zijn dat Ferrari aan de bak moet, willen ze de race op zondag als eerste en tweede eindigen voor beide Red Bulls.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws