Verstappen behoort al jaren tot de allergrootsten: 'Zijn bolides zijn alleen steeds beter geworden' Opinie
Opinie

Verstappen behoort al jaren tot de allergrootsten: 'Zijn bolides zijn alleen steeds beter geworden'

Verstappen behoort al jaren tot de allergrootsten: 'Zijn bolides zijn alleen steeds beter geworden'

Max Verstappen is in 2023 bezig aan een bijzonder dominant seizoen in de Formule 1. Afgelopen weekend stelde de Red Bull Racing-coureur zijn derde wereldtitel in de koningsklasse van de autosport veilig en volgens velen mag de Nederlander nu tot de allergrootsten van de sport gerekend worden. De Britse journalist Mark Hughes is het daar echter niet helemaal mee eens. Verstappen hoort volgens hem namelijk al langer in dat rijtje thuis.

Verstappen staat dit seizoen op eenzame hoogte. De regerend wereldkampioen won tot dusver veertien van de zeventien verreden GP's en afgelopen weekend werd hij voor derde keer in zijn loopbaan tot wereldkampioen in de Formule 1 gekroond. Volgens veel kenners en fans behoort Verstappen nu tot de allergrootsten van de sport.

Hughes kan zich daar echter niet in vinden. Volgens de Brit mag Verstappen namelijk al langer in één adem worden genoemd met de grootheden van de sport. 'Hij staat daar wat mij betreft al een aantal jaren tussen', zegt de journalist op de officiële website van de F1. 'Zijn bolides zijn in de afgelopen jaren alleen steeds beter en sneller geworden en dit jaar rijdt hij in een dominante auto. Ik ben wat terughoudend met het maken van een ranglijst, omdat de beste coureurs in verschillende perioden reden. Maar hij is absoluut één van de allerbeste coureurs uit de geschiedenis van de F1.'

Verstappen blijft hongerig naar succes

Verstappen zet in 2023 de ene na de andere verbluffende prestatie neer. Afgelopen weekend had hij aan een zesde plaats in de sprintrace genoeg om de wereldtitel veilig te stellen, maar daar was de Red Bull-coureur echter geen moment mee bezig. Hij wilde winnen. Hij wilde meer en juist dat is Hughes dit jaar vooral bij gebleven. 'Hij is nog steeds hongerig, zelfs als hij records heeft gebroken. Hij drijft zichzelf telkens weer tot het uiterste als hij in de auto stapt. Daarnaast is hij er ook veel meer op bedacht welke dingen hij niet moet doen', aldus Hughes.

Stem op F1Maximaal voor Website van het Jaar en maak kans op een PlayStation 5 en veel meer!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws