Verstappen en Lambiase zijn voor elkaar gemaakt: 'GP accepteert geen onzin van Max' Opinie
Opinie

Verstappen en Lambiase zijn voor elkaar gemaakt: 'GP accepteert geen onzin van Max'

Verstappen en Lambiase zijn voor elkaar gemaakt: 'GP accepteert geen onzin van Max'

David Croft is van mening dat Max Verstappen en zijn ingenieur Gianpiero Lambiase echt voor elkaar gemaakt zijn. Het duo kibbelde tijdens het Grand Prix-weekend op Spa-Francorchamps geregeld over de boordradio, maar dat is volgens de commentator van Sky Sports normaal. In het heetst van de strijd kan het er immers soms pittig aan toe gaan, maar Lambiase weet Verstappen volgens Croft op een respectvolle manier terecht te wijzen.

Ook in België wist Verstappen onbedreigd naar de zege te rijden. De Red Bull-coureur bouwde zijn race rustig op en nadat hij Lewis Hamilton en Charles Leclerc was gepasseerd, moest ook Sergio Pérez eraan geloven. De regerend wereldkampioen kende weliswaar een hachelijk momentje in Eau Rouge, maar reed eenvoudig weg bij de concurrentie. Toch ging het niet helemaal volgens plan, want het ging er af en toe stevig aan toe over de boordradio. Croft hoorde de gesprekken aan en heeft lovende woorden over voor het tweetal.

Lambiase accepteert geen onzin van Verstappen

'Ik denk dat GP (Lambiase, red.) en Max (Verstappen, red.) voor elkaar gemaakt zijn. Zij zijn de beste mogelijke combinatie voor elkaar', zegt Croft in de podcast van Sky Sports. 'GP is ontzettend ervaren. Hij is er al heel lang bij, hij was jarenlang de ingenieur van Paul di Resta bij Force India. Hij accepteert geen onzin van Max, maar hij begrijpt dat zijn coureur soms prikkelbaar kan zijn en zelf de controle wil hebben. Hij begrijpt dat, heeft geduld en neemt het allemaal in zich op en hij zet Max op zijn plaats op een manier die Max respecteert.'

'Er is ontzettend veel onderling respect', vervolgt de Sky Sports-commentator. 'Ze werken fantastisch goed samen en ze kennen elkaars sterke en zwakke punten. We hebben ze afgelopen weekend veelvuldig over de radio gehoord, maar dat hoort erbij in het heetst van de strijd', besluit Croft.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws