'Verstappen blijft de lat hoger leggen en nieuwe manieren vinden om dit te doen' Max Verstappen
Max Verstappen

'Verstappen blijft de lat hoger leggen en nieuwe manieren vinden om dit te doen'

'Verstappen blijft de lat hoger leggen en nieuwe manieren vinden om dit te doen'

Voormalig Formule 1-coureur Timo Glock is van mening dat de enige manier waarop rivalen een kans kunnen maken tegen Max Verstappen is als de Nederlander gedwongen wordt om op harde banden te racen of zonder een voorvleugel. De Nederlander lijkt niet te stoppen te zijn en Glock heeft veel bewondering voor de samenwerking tussen de tweevoudig wereldkampioen en zijn team, dat tot in de puntjes perfect is.

Verstappen is dit seizoen de te kloppen man, zelfs zijn Red Bull-teamgenoot Sergio Perez in dezelfde auto kan hem niet uitdagen. Door op zondag de tiende overwinning van dit seizoen te behalen in de Grand Prix van België, heeft de regerend wereldkampioen zijn winstreeks verlengd tot acht en is hij weer een grote stap dichter bij zijn derde opeenvolgende wereldtitel. Verstappen blijft de lat hoger leggen en nieuwe manieren vinden om dit te doen. Dit laat zijn rivalen en fans zich afvragen wat er gedaan kan worden om hem te stoppen. Maar tenzij ze zijn auto op de één of andere manier saboteren, ziet voormalig Formule 1-coureur en huidige analist Glock dat niet gebeuren.

'Dan moet Verstappen het hele weekend op harde banden moet rijden of zonder voorvleugel', zegt Glock bij Sky Deutschland. 'Op dit moment zie ik daar niets van gebeuren. Hij is zeer dominant in elk opzicht en vindt altijd nieuwe manieren om de lat hoger te leggen', gaat de Duitser verder. De voormalig Toyota-coureur vindt dat de Formule 1 alleen maar respect kan hebben voor wat Verstappen en Red Bull dit seizoen bereiken, waarbij het team op weg is naar een 22-0 ten opzichte van alle andere teams. De Oostenrijkse renstal heeft tot nu toe een winstpercentage van honderd procent.

Glock bewondert samenwerking tussen Verstappen en Red Bull: 'Perfect tot in de puntjes'

Glock heeft met name bewondering voor hoe het team en Verstappen samenwerken. Uit alles is duidelijk dat Red Bull en de Nederlander een onverslaanbare combinatie is. 'Je moet het hele team en de samenwerking tussen Max en het team zien. Altijd perfectie tot in de puntjes, elke pitstop klopt. Het is een prestatie waarvoor je je hoed moet afnemen', denkt de Duitser. Verstappen vertrok uit Spa met de bijna-perfecte score. Het punt voor de snelste raceronde moest hij afstaan aan Lewis Hamilton, maar hij toonde opnieuw zijn overmacht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws