Verstappen reed kampioensrace: 'Hij zoekt altijd de grenzen op' Opinie
Opinie

Verstappen reed kampioensrace: 'Hij zoekt altijd de grenzen op'

Verstappen reed kampioensrace: 'Hij zoekt altijd de grenzen op'

De Grand Prix van Las Vegas werd na veel mooie acties op de baan door Max Verstappen gewonnen. De NOS-analisten hebben daarom ook alleen maar lovende woorden over voor de Nederlander, en het leek er volgens het drietal op dat Verstappen scherper was dan enige andere coureur. Sergio Pérez krijgt wel wat kritiek te verduren, vanwege het inhaalmoment van Charles Leclerc op de Mexicaan.

Gelijk al bij de start van de Grand Prix van Las Vegas wist Verstappen rivaal Leclerc al in te halen, en de leiding in de wedstrijd over te nemen. De inhaalmanoeuvre ging niet helemaal op de baan, en Verstappen kreeg een vijfsecondenstraf voor het van de baan rijden van de Monegask. Ook autocoureur Nick Catsburg dacht gelijk 'dit kan echt niet. Maar je kan het Max (Verstappen, red.) niet verwijten, want negen van de tien keer kom je ermee weg. En ook nu komt hij ermee weg. Hij kreeg een vijfsecondenstraf, en als dat het ergste geval is, is dat nog niet zo erg.'

Jeroen Bleekemolen nuanceert de situatie bij de start in de NOS Formule 1-analyse wat meer door te stellen dat er 'gewoon heel weinig grip' was. 'Het is eigenlijk nog best wel knap dat hij zover aan de binnenkant aanremt, en niet helemaal rechtdoor gaat. Verstappen zoekt altijd de grenzen op.' Het nieuwe asfalt op het Las Vegas-circuit zorgde ervoor dat elke coureur aan het begin van de race problemen met de grip had.

Verstappens herstart bewierookt: 'Je moet dat grijze gebied opzoeken'

Ook bij de herstart zocht Verstappen de limiet op, aldus de NOS-analisten, doordat hij net iets te hard aanremde bij de bocht, nadat hij al de race had laten herstarten na de safety car. 'Normaal mag je niet meer afremmen als je eenmaal gas geeft (na een herstart, red.), maar er ligt een bocht, dus hij kan altijd zeggen: Ik durf niet harder door die bocht in deze ronde, door de koude banden', analyseert Bleekemolen. 'Het is een grensgeval, maar super slim.' Catsburg is dat met Bleekemolen eens. 'Het is een beetje vals, een beetje gemeen, maar het is gaaf. Je moet dat grijze gebied opzoeken.' Volgens de analisten zijn het uitvoeren van dit soort manoeuvres wat Verstappen een echte wereldkampioen maakt.

Eén van favoriete momenten van de race voor Catsburg is het moment waarop Verstappen voor Esteban Ocon de baan weer opkomt, nadat de Nederlander even daarvoor bijna een aanrijding had met Lance Stroll in de pitstraat. 'Hij heeft net een stressvol moment gehad, en dan is hij weer zo slim om zich te focussen op Ocon, die niet zit op te letten. Zo zit hij (Verstappen, red.) voor de lijn aan het eind van de pitstraat (op het circuit, red.) net voor hem. Daardoor heeft hij de track position, en mag hij voor hem (Ocon, red.) blijven rijden.' Bleekemolen is het ermee eens dat het een knap moment was van Verstappen, waarna Dione de Graaff concludeert dat het een race vol met knappe, oplettende momenten was van de Nederlander.

Pérez presteerde 'beneden niveau'

Voor Verstappens teamgenoot Pérez hebben de analisten minder lovende woorden over, en Catsburg bestempelt het moment waarop Leclerc de Mexicaan in de laatste rond inhaalt als 'bijzonder slecht van hem'. 'Hij (Pérez, red.) heeft zelf ook een keer die inhaalmanoeuvre gedaan, dus hoe kun je dat nou niet verwachten? Toch echt wel beneden niveau.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws