Verstappen vergeleken met Hamilton: 'Dat brengt het beste in hem naar boven' Opinie
Opinie

Verstappen vergeleken met Hamilton: 'Dat brengt het beste in hem naar boven'

Verstappen vergeleken met Hamilton: 'Dat brengt het beste in hem naar boven'

Simon Lazenby en Craig Slater hebben geen problemen met de manier waarop Max Verstappen zich afgelopen weekend uitte over het Grand Prix-evenement in Las Vegas. De coureur van Red Bull Racing is nu eenmaal een pure racer en hij is daarnaast niet bang om zijn mening te geven. Dat is volgens het Sky Sports-duo waarom mensen van de Nederlander houden.

Voorafgaand aan het Grand Prix-weekend maakte Verstappen er al geen geheim van dat hij weinig zin had om naar Las Vegas af te reizen. Op de mediadag op woensdag liet de drievoudig wereldkampioen zich andermaal kritisch uit over de show rondom het evenement. Verstappen voelde zich net een clown tijdens de openingsceremonie en hij stelde dat het tijdens het weekend vooral draaide om de show en vrijwel niet om het racen.

Niet iedereen was het eens met de kritiek van Verstappen en sommigen vonden dat de Red Bull-coureur zijn mening voor zich had moeten houden. Lazenby en Slater hebben duidelijk minder problemen met de openheid van Verstappen. 'Dat is de pure racer die Max is. Dat is de persoon, die iedereen respecteert', doelt Lazenby in de Sky Sports-podcast op de manier waarop de regerend wereldkampioen zich uitte. 'Hij zegt waar het op staat en dat is het. Hij voelde zich een clown tijdens de openingsceremonie. Het is prima dat hij dit onderdeel niet leuk vindt. Liberty Media en de F1 zullen zich er ongetwijfeld aan gestoord hebben, want zij hebben er enorm veel in geïnvesteerd.'

Slater sluit zich aan bij de woorden van zijn collega. 'Het was zijn directe antwoord op een directe vraag. Daarnaast mag hij zijn mening hebben en ik denk dat hij daarmee een nuttige discussie op gang heeft gebracht. Hij was na de race overigens minder sceptisch over Las Vegas dan een week geleden', constateert de Britse commentator.

Verstappen en Hamilton vergeleken

Dat Verstappen zich zo kritisch uitliet over de poespas rondom de Grand Prix is volgens Lazenby niet verrassend. De Nederlander is namelijk een echte racer. 'Daar staat hij voor', zegt de journalist, die hem vervolgens vergelijkt met Lewis Hamilton. 'Bij hem (Hamilton, red.) heb je soms het idee dat het niet zijn weekend is, maar als hij in de Verenigde Staten komt, dan is hij in zijn element. Hij houdt van het land en hij heeft veel fans daar. Dat brengt het beste in hem naar boven. Max daarentegen is een pure racer en aangezien er in de Verenigde Staten ontegenzeggelijk meer show bij komt kijken, past dit evenement niet zo bij hem', zegt Lazenby, die denkt dat Verstappen daarom liever racet in Europa.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws