Samenwerking met Siemens cruciaal voor Red Bull: 'Hebben geen gegevens uit het verleden' Formule 1
Formule 1

Samenwerking met Siemens cruciaal voor Red Bull: 'Hebben geen gegevens uit het verleden'

Samenwerking met Siemens cruciaal voor Red Bull: 'Hebben geen gegevens uit het verleden'

Red Bull Racing is druk bezig met de ontwikkeling van de motor voor 2026 en het Oostenrijkse team zal daarbij gebruik blijven maken van de software van Siemens Digital Industries Software. Omdat het voor Red Bull de eerste keer is dat het een krachtbron ontwerpt, is de kennis van Siemens van groot belang voor de winnaar van het constructeurskampioenschap van 2022 en 2023. Ben Hodgkinson, de technisch directeur van de motorafdeling, legt uit waarom.

Het team van Max Verstappen en Sergio Pérez werkt momenteel nog samen met Honda, maar aan de succesvolle samenwerking met de Japanners zal na het 2025-seizoen een einde komen. Vanaf 2026, wanneer de nieuwe motorregels van kracht worden, neemt Red Bull, in samenwerking met Ford, met een zelf ontworpen krachtbron deel aan het Formule 1-kampioenschap. Er wordt al geruime tijd gewerkt aan de motor voor 2026 en voormalig Mercedes-man Hodgkinson geeft leiding aan het project.

Cruciale rol Siemens

Omdat het voor de motorafdeling van Red Bull, beter bekend als Red Bull Powertrains, het allereerste ontwerp is, kan het niet op informatie uit eerdere projecten leunen. Daarom is de kennis van Siemens van groot belang. 'Siemens Xcelerator is de digitale ruggengraat van ons ontwerp- en productietraject, waardoor we tegelijkertijd honderden snelle ontwerpevoluties kunnen realiseren binnen een groot nieuw gevormd team, zodat elke ontwerper zichtbaarheid en kennis heeft van waar hun collega’s mee bezig zijn', zegt Hodgkinson bij Autosprint.

'Het is vooral een uitdaging omdat we niet over de luxe van gegevens uit het verleden beschikken', gaat de technisch directeur van de motorafdeling van Red Bull verder. 'Elk onderdeel tot aan de moeren en bouten van de motor, moet vanuit het niets worden gecreëerd. Dit betekent dat de ontwerpkwaliteit en het gebruiksgemak van Siemens NX, samen met het levenscyclusbeheer van Teamcenter, cruciale factoren voor succes zijn', zo stelt Hodgkinson.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws