Winkelman ziet Verstappen steeds beter worden: 'Als je hem zo ziet rijden, vraag je je af waar dit eindigt' Opinie
Opinie

Winkelman ziet Verstappen steeds beter worden: 'Als je hem zo ziet rijden, vraag je je af waar dit eindigt'

Winkelman ziet Verstappen steeds beter worden: 'Als je hem zo ziet rijden, vraag je je af waar dit eindigt'

Zelden waren de verhoudingen na de vrijdagtrainingen al duidelijker dan vandaag het geval was, zien ook de analisten van Ziggo Sport. Rick Winkelman, Robert Doornbos en Jack Plooij zagen hoe niet alleen Max Verstappen een uitstekende vrijdag kende, maar ook landgenoot Nyck de Vries liet zich van zijn beste kant zien.

Verstappen presteert al jaren op absoluut topniveau, maar toch denkt commentator Winkelman dat de Nederlander nog steeds zijn piek niet bereikt heeft. 'Het went niet, omdat ik toch het idee heb dat hij toch weer wat beter is geworden dan hij al was', aldus de autosportjournalist. Winkelman vreest voor de rivalen van Verstappen: 'Als je hem zo ziet rijden, vraag je je af: waar houdt dit op?' De laatste jaren worden de resultaten van Verstappen alsmaar beter, waarbij hij ook nog eens beschikt over dominant materiaal in de vorm van de RB19.

Voormalig coureur Doornbos ziet ook dat teamgenoot Sergio Pérez het steeds lastiger krijgt. 'Ze hadden hetzelfde programma. Op elk type band, op hetzelfde moment op het circuit, en gewoon altijd een klap sneller. Ik denk dus dat Pérez wel een beetje mentaal gebroken is', zo luidt de mening van de Rotterdammer. 'Je mag ervan uitgaan dat ze met dezelfde hoeveelheid brandstof rijden.' Volgens Winkelman maakte Verstappen zelfs nog een klein foutje in zijn snelle ronde op de zachte band, iets wat eerder door Helmut Marko ook bevestigd werd.

Een extra tegenvaller voor Pérez was zijn zestiende positie in Monaco, nadat hij crashte in de kwalificatie. Hij kijkt nu dus tegen een grote achterstand aan, en de druk om te presteren staat er dus vol op als hij zijn kampioenschapshoop in leven wil houden. Zelf zegt de Mexicaan dat hij er wel nog in gelooft, maar Doornbos denkt dat het eigenlijk een gelopen race is. 'Je kan je geen nulscore veroorloven naast Max momenteel. Dat was een nekslag in Monaco. Hij (Pérez, red.) zegt ook al dat Max heel lastig te verslaan is, en dat klopt. Ook nu weer, hij is in iedere training dominant, hij staat er meteen, zijn feedback is goed. Het team luistert naar hem voor de afstelling en niet naar Pérez.'

De Vries kent goede vrijdag

AlphaTauri-coureur De Vries maakte vorige week in Monaco waarschijnlijk zijn beste weekend van het seizoen mee, en geeft daar voorlopig een vervolg aan in Monaco. De Nederlander reed in de eerste vrije training de vierde tijd, en hoewel hij in de namiddag terugviel in de tijdentabel, wist hij teamgenoot Yuki Tsunoda opnieuw voor te blijven. 'Dit deed Nyck ontzettend goed, echt een toprondje', oordeelt Plooij. Doornbos voegt toe dat de omstandigheden de Fries dit weekend een handje helpen. 'Dit is ook het eerste circuit waar hij Formule 1-ervaring heeft. Hij reed de trainingen hier vorig jaar, dus hij heeft geen excuus meer.'

Status quo bij Mercedes

Mercedes en Ferrari introduceerden allebei grote upgradepakketten in de afgelopen races, maar het lijkt vooralsnog weinig uit te maken als het op de snelheid aankomt. 'Je kan de updates wel zien, maar de snelheid nog niet echt', zegt Doornbos over Mercedes. 'Het is echt wel vechten met die auto, heel anders dan bij Max aan boord. Bij Max lijkt het wel alsof hij op rails ligt. Het zijn kleine updates die het verschil moeten maken, maar de rest zit ook niet stil', aldus Doornbos. Het analistenpanel ziet ook dat Mercedes meer last had van het stuiteren van de auto dan bij de andere teams het geval was. 'Je kan wel zeggen dat ze het gevecht met Ferrari aan kunnen gaan', ziet Doornbos dat ze relatief gezien geen stap vooruit hebben weten te zetten. Ingenieur Andrew Shovlin van Mercedes heeft echter al aangegeven dat Mercedes een stapje terug moet zetten nu het van concept aan het wisselen is, maar dat dit noodzakelijk is om een groter ontwikkelingspotentieel te hebben met de Red Bull-ideologie.

Verstappen versterkt favorietenrol na vlekkeloze vrijdag!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws