Coronel: 'Dan vreet die gozer gewoon het dashboard eruit, hij wordt gewoon gek in zijn hoofd' Formule 1
Formule 1

Coronel: 'Dan vreet die gozer gewoon het dashboard eruit, hij wordt gewoon gek in zijn hoofd'

Coronel: 'Dan vreet die gozer gewoon het dashboard eruit, hij wordt gewoon gek in zijn hoofd'

Tom Coronel heeft in Viaplay Shakedown zich lovend uitgelaten over de mentaliteit die Max Verstappen aan het daglicht brengt. De winnaar in de tweevoudig wereldkampioen is dusdanig groot volgens de analist, dat hij het niet kan accepteren en begrijpen wanneer hij op de tweede plaats rijdt. Hij zou dan ook graag teamgenoot zijn van de Nederlander, omdat het het ultieme vergelijkingsmateriaal is over waar je staat als coureur.

Velen zien de plek naast Verstappen als het meest gevreesde stoeltje in de Formule 1, maar Coronel zou het wel weten als hij mocht kiezen naast wie hij mocht rijden. 'Ik zou heel graag teamgenoot van hem willen zijn, want dan weet ik waar ik mezelf moet verbeteren of dan weet ik waar ik tekort kom. Want als je niet bij hem in het team zit, dan denk je waar haalt die gozer het vandaan, hoe kan het toch iedere keer. Dat kan natuurlijk heel erg vervelend zijn', zo stelt hij dat het beter is bij hem in het team te zitten, dan vanaf de zijlijn bij een ander team het te moeten aanschouwen.

Daarnaast is de autocoureur erg onder de indruk van de instelling van de tweevoudig wereldkampioen. 'Ik vind het ook wel weer stoer, want je kunt altijd zeggen van, hier had hij net even dit bij elkaar of hier had hij net even dat bij elkaar', aldus Coronel, die weet dat Verstappen het nooit zal zoeken in die excuses. 'Nee, als Max niet bovenaan de lijst staat, in welke training dan ook, dan vreet die gozer gewoon het dashboard eruit, hij wordt gewoon gek in zijn hoofd.'

Verstappen uniek

Het is dan ook die instelling die Verstappen onderscheidt van heel erg veel andere coureurs. 'Dat maakt hem zo vreselijk uniek. De agressiviteit die hij heeft met het aanvallen...als ik tweede lig met nog tien ronden te gaan zou ik zoiets hebben van, het komt wel goed, maar hij accepteert het niet. Hij kan niet begrijpen dat hij tweede ligt, en dat maakt hem heel anders dan alle anderen', zo benadrukt hij nogmaals hoe de winnaarsmentaliteit van Verstappen het verschil maakt.

Verstappen versterkt favorietenrol na vlekkeloze vrijdag!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws