Ten Voorde plaatst één hand op de titel op de Sachsenring: 'Nog een klein beetje snelheid vinden' Porsche Supercup
Porsche Supercup

Ten Voorde plaatst één hand op de titel op de Sachsenring: 'Nog een klein beetje snelheid vinden'

Ten Voorde plaatst één hand op de titel op de Sachsenring: 'Nog een klein beetje snelheid vinden'

Larry ten Voorde pakte de derde plek in de race op Sachsenring van de Porsche Carrera Cup Duitsland en plaatst daarmee zeker één hand op de titel. De Tukker heeft inmiddels een voorsprong van 54 punten op de nummer twee in het kampioenschap, Harry King. Hoe dan ook mag er nog niet te vroeg gejuicht worden, er zijn nog wat races te gaan. Ten Voorde zat in ieder geval lekker in zijn vel en is er klaar voor om zondag iedereen op hun donder te geven.

Nadat Ten Voorde in Monza zijn Porsche Mobil 1 Supercup-seizoen afsloot als tweede in het kampioenschap, stond er nog lang geen vakantie op de planning. De 26-jarige had nog wat andere races voor de boeg, namelijk die van het Duitse kampioenschap van de Porsches. De Tukker heeft een comfortabele voorsprong in het kampioenschap nadat hij de derde plek pakte tijdens de eerste race op de Sachsenring.

Terwijl er voor hem een gevecht gaande was tussen Morris Schuring en Bastiaan Buus, kon Ten Voorde onbedreigd op de derde plek blijven rijden. 'We moeten nog wat snelheid vinden voor zondag om mee te vechten om de winst. We pakten goede punten voor het kampioenschap en dat is wat telt!', laat de Tukker weten in een persbericht van GP Elite. Teamgenoot Loek Hartog kwam als vierde over de streep. De andere heren van team GP Elite hadden het wat moeilijker, maar toch heeft het Porsche-team uit De Rijp goede punten kunnen pakken.

Nog twee weekenden te gaan voor Ten Voorde

Als na de race van morgen het zesde weekend van de Porsche Carrera Cup Duitsland is afgerond, zijn er nog twee weekenden te gaan, dus nog vier races in totaal. Die zullen plaatsvinden op de Red Bull Ring in Oostenrijk en de Hockenheimring in Duitsland. Beide circuits kent Ten Voorde ongetwijfeld op zijn broekzak. De strijd om de titel is volop gaande, al loopt Ten Voorde met een comfortabel tempo uit op King.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws